Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
Kvinna sittandes i vit stol vid skrivbord. Kvinnan har ljust långt hår.
De tidigare tillfälliga riktlinjerna har nu ersatts och fastslagits efter förhandling och gäller tills vidare. Riktlinjerna gäller distansarbete för teknisk och administrativ personal.
Nyhet
Processen för medarbetarundersökning kommer att ses över i samverkan.
Vår arbetsmiljö är en ständigt aktuell fråga som saknar slutdatum. Ett antal insatser har genomförts under året behöver nu få tid att utvecklas, därför pausas den årliga medarbetarundersökningen.
Nyhet
Glödlampa med genomskinlig kåpa.
Ta del av information och aktuella ärenden i Utbildnings- och forskningsnämnden, UFN. Läs mer om pågående remissförslag till kvalitetskrav för utbildning och till funktioner för kvalitetsansvar, utvärdering av forskningsverksamheten 2023 och vem som blir ny prodekan vid årsskiftet.
Nyhet
Tenoren byggnad på campus Borlänge i vintermiljö.
Avdelningen för HR behöver få in dina löneärenden senast den 5 december om du ska hinna få med det på decemberlönen. Underlagen måste vara kompletta och attesterade av chef.
Nyhet
Närbild på medarbetare som arbetar vid dator.
Högskolan behöver stärka ekonomin och kostnadsmedvetenheten för att fortsatt säkerställa utvecklingen av ett starkt lärosäte.
Nyhet
Kvinna med ljus tröja och ljust hår med svart rosett sittandes vid en datorskärm vid ett fönster
Innan sommaren fick alla medarbetare nya profilsidor. Många har uppdaterat sitt innehåll men ännu inte alla. Fram till årsskiftet kan du nå textinnehållet från din gamla profilsida.
Nyhet
En hand som håller i en glaskula som ser ut som jorden. I bakgrunden gröna buskar och Högskolan Dalarnas fasad.
Läs mer om jämställdhetsintegreringsplanen, nästa steg för att minska klimatpåverkan från vår IT-användning, samt nya utbildningsinsatser för chefer och proprefekter. Även mer om högskolesektorns nya klimatnätverk och anmäl dig till föreläsningen om cirkulär ekonomi.
Nyhet
Grupp studenter som arbetar vid sina datorer och samtalar med undervisande lärare.
Tisdag 22 november kommer en ny version av Kursplaner på webb, KPW, att finnas tillgänglig på medarbetarwebben. Den nya versionen kan användas från klockan 08.00, den äldre versionen stängs ner klockan 10.00.
Nyhet
Skidor i skidspår utomhus en solig vinterdag.
Du får ha maximalt 30 sparade semesterdagar. Om du har fler än maxantalet behöver du ta ut ytterligare dagar senast den 31 december 2022, annars kommer de överskjutande semesterdagarna att betalas ut i pengar på januarilönen.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhus kontor
Ett viktigt arbete med att uppdatera medarbetarwebben, och innehållet riktat till lärare, forskare, handledare och doktorander, har pågått under en längre tid och nu närmar det sig publicering. Som ett led i detta bjuder vi in till diskussionsmöte.
Nyhet
En kvinna sittandes vid ett skrivbord i hemmamiljö med sin laptop. En katt sitter på skrivbordet och tittar ut genom ett fönster.
Förhandlingarna gällande riktlinjer för distansarbete pågår ännu. Fram till att förhandlingarna är klara kommer de tillfälliga riktlinjerna för distansarbete att gälla tills vidare. Förhandlingen är planerad till den 30 november.
Nyhet
Närbild människohand håller penna papper bord inomhus.
Fram till årsskiftet pågår kontinuerliga möten mellan arbetsgivare och arbetstagare kring nytt arbetstidsavtal för lärare.
Nyhet
3D-bild över en brun byggnad. Omgivningen är ljusblå.
En 3D-modell är en viktig del i arbetet med nya Campus Borlänge. Nu har du möjlighet att ta del av den samt en presentation av projektet. Följ sedan upp det med att delta på digitalt fikaforum om nya campus den 11 november kl 09.00. This information is available in English.
Nyhet
Högskolan Dalarna byggnad på Campus Borlänge omgiven av grönska.
Rekryteringsprocessen går mot sitt slut och en kandidat kvarstår till hörande. Slutkandidat är Joakim Storck som föreslås som prefekt för institutionen för information och teknik. Välkommen till hörande 8 november klockan 14.00, Campus Borlänge. This information is available in English.
Nyhet
En hand som håller i en glaskula som ser ut som jorden. I bakgrunden gröna buskar och Högskolan Dalarnas fasad.
Läs mer om årets bästa uppsats på temat hållbar utveckling, ta del av innehållet från lunchseminariet med Scholars at Risk samt hur vårt hållbarhetsarbete fortlöpte under föregående år.
Nyhet
Tre personer inom sitter med ryggen till rum väggar av glas.
Nu finns ett digitalt formulär där du själv tar ut diarienummer, ett snabbt och smidigt sätt att hantera anställningsbekräftelser för timanställningar.
Nyhet
Två studenter som sitter och studerar vid laptop i ett bibliotek.
Senast den 30 november behöver du ha beställt tillfällen för de utbildningar som ska annonsera till hösten 2023. Sker beställningen senare finns ingen garanti att kursen eller programmet går att söka när aktuella antagningsomgångar öppnar.
Nyhet
Ett par studenter som sitter vid en laptop och studerar.
Nu finns det möjlighet att vara med och utveckla en tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom nätburen undervisning med målsättningen att utveckla innovativa undervisningsmetoder. Anmäl ditt intresse senast 4 november.
Nyhet
Elektrisk kontakt och uttag.
Högskolan Dalarna har tagit fram åtgärder för att reducera energianvändningen med tanke på energisituationen i Sverige och Europa.
Nyhet
Person håller i ett lila papper med texten "Framtid".
Valet till institutionernas ledningsråd är nu avslutat. Ta del av valresultatet och se vilka som är de nya kollegiala ledamöterna i ditt IL.
Nyhet