Office 365

Högskolan Dalarna erbjuder, i samarbete med Microsoft, Office 365 till alla våra registrerade studenter.

Komma igång

1. Aktivera din prenumeration

2. Välj tjänst, Office 365 (Det kan ta upp till 12 timmar innan du kan ladda ned Office)

3. Logga på Office 365 portalen (office.du.se). Där hittar du OneDrive, Forms och onlineversionerna av Office-programmen.

4. Ladda ner Office-paketet från portalen. Du kan också ladda ner Office-paketet direkt från Microsoft eller Apples egna appstores. Sedan aktiverar du bara installationen genom att logga in i Office med ditt högskolekonto. I Mac Appstore heter paketet "Microsoft Office 365" och i Microsoft Store "Office"

5. Installera programmet

Observera att Office-paketet inte finns till Chromebook.

För Mac krävs Mac OS X 10.10 eller senare.

Support

Hjälp hittar du på Microsoft Supportsidor och Utbildningscenter för Office 365

Mer information

• Vi har aktiverat följande tjänster: Office 365 ProPlus (Office-paketet till datorer och mobila enheter), Office Online, Onedrive, Forms och Minecraft för Education.

• Erbjudandet gäller dig som är aktiv student på Högskolan Dalarna. När du avslutar dina studier hos oss kommer ditt Office 365-konto att avslutas och allt data raderas. Om du vill fortsätta använda Office 365 – kontakta Microsoft för en privat licens.

• Ditt kontonamn i Office 365 är användarnamn@du.se. (användarnamn = ditt högskolekontos användarnamn, t.ex. h18abcdef). Se till att du loggar in med detta konto om du har fler Microsoftkonton.

• Du kan använda Office 365 på upp till 5 enheter. I din Office 365-portal kan du se vilka enheter som du har installerat Office på.