Office 365

2 min läsning
Högskolan Dalarna erbjuder, i samarbete med Microsoft, Office 365 till alla våra registrerade studenter. I den första fasen delar vi ut Officepaketet till Windows, Mac och mobila enheter.

Installation

1. Aktivera din prenumeration

2. Välj tjänst, Office 365

3. Logga in

4. Ladda ner Office 365

5. Installera programmet

Observera att Officepaketet inte finns till Chromebook.

För Mac krävs Mac OS X 10.10 eller senare.

Support

Högskolan Dalarna ger ingen support direkt utan vi hänvisar till tipsen vi tagit fram nedan eller till Microsoft.

Mer information

• I dagsläget har vi aktiverat följande tjänster: Office 365 ProPlus (Officepaketet till datorer och mobila enheter

• Erbjudandet gäller dig som är aktiv student på Högskolan Dalarna. När du avslutar dina studier hos oss kommer ditt Office 365-konto att avslutas.

• Om du vill fortsätta använda Office 365 – vänligen kontakta Microsoft för en privat licens.

• Ditt kontonamn i Office 365 är användarnamn@du.se. (användarnamn = ditt högskolekontos användarnamn, t.ex. h15abcdef)

• Supporten finns huvudsakligen inne i Office 365 (klicka på frågetecknet). Du kan även få hjälp på Microsofts supportsidor

• Hantering av data i Microsofts molntjänster: office.microsoft.com/sv-se/business/office-365-sakerhetscenter-sakerhet-for-molndata-FX103030390.aspx

• Om en högskola i Sverige har Office ProPlus-licenser för sina anställda, så erbjuds studenterna en kostnadsfri registrering för Office 365 från Microsoft. Du kan använda tjänsten tillsvidare, så länge du är aktiv student vid Högskolan Dalarna. Högskolan Dalarna förmedlar tjänsten, men du måste själv registrera dig för att börja använda tjänsten.

• Tjänsten är tillsvidare kostnadsfri för aktiva studenter vid Högskolan Dalarna. Erbjudandet förmedlas av Högskolan Dalarna, men studenten måste själv aktivera sig, så du kan välja att inte använda tjänsten.

• När du laddar hem Office-programvaran från Office365-portalen så får du möjligheten att logga in mot ditt Office 365. Du kan även logga in mot Office 365 från varje enskild programvara (öppna programmet, välj "Logga in" längst upp till höger i programmet).
    När du loggar in ska du använda följande:
    Användarnamn: användarnamn@du.se (användarnamn = ditt högskolekontos användarnamn, t.ex. abcd1234).
    Lösenord: Ditt högskolekontos lösenord

• Du kan använda Excel, Word, Powerpoint och de andra applikationerna i Office 365 när du är offline. Men du måste koppla upp dig mot internet minst en gång var 30:e dag för att programmen ska vara fortsatt aktiverade. Programmen kommer påminna dig när du närmar dig slutet av en 30-dagarsperiod utan att ha varit online.

• Office 365 fungerar på iPad, iPhone, Android- och Windowstelefoner. Office 365 fungerar inte på surfplattor med Android. Mer detaljer om funktionalitetsstöd på de olika mobila enheterna
    Du kan använda Office 365 på upp till 5 enheter. I din Office 365-portal kan du se vilka enheter som du har installerat Office på.

• Internet Explorer 10/11 och senaste versionen av Google Chrome, Safari samt Firefox kan användas med Office 365. Internet Explorer 8 och 9 stödjs ej (enligt uppgifter från Microsoft 2014-11-01).

En lista med vilka webbläsare som stödjs

• Lösenordet för Office 365 är detsamma som ditt högskolekonto. Om du vill ändra lösenord för Office 365 måste du därför ändra lösenordet för sitt konto på Högskolan Dalarna. För att göra det, följ rutinerna för att ändra lösenord som du hittar under Mina Sidor.