Office 365

Högskolan Dalarna erbjuder, i samarbete med Microsoft, Office 365 till alla våra registrerade studenter.

Komma igång

1. Logga på Office 365 portalen (office.du.se). Där hittar du OneDrive, Forms och onlineversionerna av Office-programmen.
  2. Ladda ner Office-paketet från portalen. Du kan också ladda ner Office-paketet direkt från Microsoft eller Apples egna appstores. Sedan aktiverar du bara installationen genom att logga in i Office med ditt högskolekonto. I Mac Appstore heter paketet "Microsoft Office 365" och i Microsoft Store "Office"
  3. Installera programmet

Observera att Office-paketet inte finns till Chromebook.

För Mac krävs Mac OS X 10.10 eller senare.

Support

Hjälp hittar du på Microsoft Supportsidor och Utbildningscenter för Office 365

Mer information

• Vi har aktiverat följande tjänster: Office 365 ProPlus (Office-paketet till datorer och mobila enheter), Office Online, Onedrive, Forms och Minecraft för Education.

• Erbjudandet gäller dig som är aktiv student på Högskolan Dalarna. När du avslutar dina studier hos oss kommer ditt Office 365-konto att avslutas och allt data raderas. Om du vill fortsätta använda Office 365 – kontakta Microsoft för en privat licens.

• Ditt kontonamn i Office 365 är användarnamn@du.se. (användarnamn = ditt högskolekontos användarnamn, t.ex. h18abcdef). Se till att du loggar in med detta konto om du har fler Microsoftkonton.

• Du kan använda Office 365 på upp till 5 enheter. I din Office 365-portal kan du se vilka enheter som du har installerat Office på.