Uppdragsutbildning för dig i arbetslivet

2 min läsning
Vi erbjuder uppdragsutbildningar som passar yrkesverksamma inom näringsliv och offentlig sektor. Dessa utbildningar kan erbjudas på campus, på distans eller på arbetsplatsen och kan skräddarsys efter dina behov, både avseende innehåll och form.

Behöver du utveckla din egen eller dina medarbetares kompetens? På Högskolan Dalarna har vi bland annat uppdragsutbildningar, kompetensutveckling för lärare och socialtjänst och social välfärd. Uppdragsutbildningarna skräddarsyr vi efter just din verksamhets situation, behov och mål.

Vårt utbildningsutbud

Välj ur vårt ordinarie kurs- och programutbud, eller kontakta oss för skräddarsydda lösningar utifrån just dina behov. Om du själv är anställd och ser ett behov av vidareutbildning kan du be din arbetsgivare ta kontakt med oss så att vi tillsammans kan komma fram till den bästa lösningen för dig.

Vill du veta mer om uppdragsutbildning är du välkommen att kontakta samverkanschef Sigrid Saveljeff.

Hur går det till?

Köpa och delta

Utbildningar, som kan ge poäng, kan beställas av företag, myndigheter och organisationer, och det är arbetsgivaren som bestämmer vilka medarbetare som ska delta. Du som deltagare behöver inte ha grundläggande högskolebehörighet eller andra formella bevis på förkunskaper för att kunna gå en utbildning, däremot kan vissa förkunskaper rekommenderas för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Enskilda platser på en kurs kan säljas om det finns lediga platser kvar vid kursens start.

Priser

Uppdragsgivaren betalar för sin personals deltagande på utbildningen och Högskolan har som princip alltid full kostnadstäckning.

Var och när sker utbildningen

Allt enligt överenskommelse, men om det gäller en enskild plats på en kurs gäller ordinarie schema.

Högskolepoäng och kursintyg

Alla som fullföljt en poänggivande utbildning och blivit examinerad har rätt till de högskolepoäng som utbildningen omfattar. Det gäller oavsett om deltagaren har högskolebehörighet eller inte. En uppdragskurs kan också vara icke poänggivande, då erhåller du som deltagare istället ett kursintyg efter genomgången kurs.

Samverkansorganisationer för dig

Interkulturellt Utvecklingscentrum Dalarna (IKUD)

För dig som arbetar med frågor som berör interkulturella perspektiv.

Pedagogiskt Utvecklingscentrum Dalarna (PUD)

För dig som arbetar inom skolan.

Socialtjänstens Utvecklingscentrum Dalarna (SUD)

För dig som arbetar inom det sociala välfärdsområdet.

Kontakt

Samverkanschef/Vicerektor samverkan
023-77 80 84
Senast granskad: