Varför ska du arbeta hos oss?

Här har du möjlighet att vara med och förändra världen! Högskolan Dalarna skapar öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle. Samtidigt har länet mycket att erbjuda, allt från ett varierat friluftsliv till ett stort utbud av kultur.

Det är något speciellt med Dalarna

Knätofs på folkdräkt

Ett liv i Dalarna kan vara mycket varierande. Vi har nära till vatten, nära till fjällen och nära till landet – men också nära till Stockholm. Vi har många orter i Dalarna, både små och lite större, med olika utbud av handel och service. Våra befolkningstätaste orter är Falun och Borlänge där även Högskolans två campus är placerade. De ligger bara två mil från varandra och är tätt sammanlänkande vad gäller näringsliv och arbetsmarknad. 

Dalarna kallas ofta "ett Sverige i miniatyr". Vårt landskap består av berg, skogar, sjöar, älvar, vattenfall, öppen jordbruksmark, fjäll med mera. Perfekt för vandring, skidåkning, cykling, skridskoåkning, paddling och andra utomhusäventyr. Vårt landskap är även värd för några av världens största massidrottsevenemang som Vasaloppet, Svenska skidspelen och Vansbrosimningen.

Vår historia i Dalarna är rik, bland annat fanns världens viktigaste koppargruva i Falun under 1600-talet. Den försörjde folket under de många krigen som gjorde Sverige till en stormakt i världen. Sedan 2001 är Falu Gruva tillsammans med Falu stad och det omkringliggande bergsmanslandskapet, utsett av FN-organet Unesco till världsarv. För många är också Dalarna känt för sina konstnärer framförallt Carl Larsson och Anders Zorn. Deras hem är idag välbesökta muséer.

Vår vision

Det är medarbetare och studenter som gemensamt utgör kraften inom Högskolan Dalarna. Tillsammans med våra samarbetspartners lokalt och globalt arbetar vi för att skapa kunskap. Med etiska utgångspunkter som rättvisa, hållbarhet och globalt ansvar för vi ständigt diskussion om vad som utgör ett gott samhälle.

Vi är öppna och tydliga med varandra och med våra uppfattningar. Genom att visa omtanke och generositet tar vi ansvar för varandra. På så vis får vi mod att driva våra välgrundade övertygelser, våga vara ifrågasättande och obekväma samtidigt som vi visar varandra respekt.

Vi jobbar aktivt med att det ska finnas goda förutsättningar att vår personal kan delta i en kontinuerlig bildningsprocess, till exempel genom fortbildning och mentorskap. Vi arbetar öppet och nära med andra lärosäten i Sverige och övriga världen och uppmuntrar till internationella utbyten.

Läs mer om vårt uppdrag och vision

 

Kontakt
HR-avdelningen
Senast granskad:
Senast granskad: