Expertlistor

Expertlistor ger dig som forskare och doktorand chansen att visa upp din expertis och kompetens. Dessutom bidrar du högskolans vision ”att skapa öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle.

Dela med dig av din expertis

På sidorna om forskning på vår externa webbplats du.se/forskning finns experter inom olika teman och områden listade. Expertlistor är en möjlighet för dig som främst är forskare eller doktorand att kunna profiliera din kompetens.

Expertlistor vänder sig särskilt till journalister som söker efter forskare, samtidigt som de också är till hjälp för andra som vill få en inblick i vilka olika kompetenser som finns tillgängliga på högskolan.

Vill du bli tillagd som expert?

Om du är intresserad av att bli tillagd på expertlistor, ber vi dig att skriva en kort text om din expertis samt vilka frågor du vill och kan vara talesperson för i media. Glöm inte att ange vilket eller vilka språk du känner dig bekväm att svara på. Skicka ditt utkast till kommunikation@du.se och ange ”Expert” i ämnesraden.

Förutsättningar för att bli en expert

  • Vilja och förmåga att vara tillgänglig för media (både kunskapsmässigt och tidsmässigt).
  • Kommunikativ förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt sätt.
  • Förmåga att fungera som en god ambassadör.

Exempel på användning av en expertlista

  • Beskrivning och kontaktuppgifter till experter inom områden eller sakfrågor på Högskolan Dalarna. 
  • Expertlistan delas också på en tjänst som kallas Expertsvar, som journalister använder sig av för att hitta just experter.
  • Kommunikatörer använder också den här listan i kontakten med media, både när vi tar initiativet och när de kontaktar oss för information. 
Expertlistor visas på du.se/forskning
Skärmklipp Expertlistor.PNG
du.se/forskning

 

Senast granskad:
Kontakt
Avdelningen för kommunikation
Senast granskad: