Inför sista anmälningsdag den 15 april

Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration har samlat viktig information för dig som är ämnes- och programansvarig och för dig som är prefekt och avdelningschef, inför sista anmälningsdag och bedömningar av anmälningar till hösten 2024.

Anmälan till hösten 2024 pågår och anmälningarna till höstens utbildningar börjar komma in. Sista ordinarie ansökningsdag är den 15 april 2024, anmälningar därefter räknas som sena. Antagningen har påbörjat arbetet med bedömningar och kommer att behöva hjälp av ämnes- och programansvariga med vissa motsvarandebedömningar och ansökningar om reell kompetens.

Bedömningar inför hösten 2024

Den stora volymen av de som sökt i tid i antagningsomgången HT2024 kommer behöva bedömas löpande fram till den 10 juni. Sista kompletteringsdag är den 20 juni och det kan komma ärenden därefter som snabbt måste bedömas före första urvalet som görs i början av juli.

Du kan alltid vända dig till support@du.se för att få stöd om du har frågor om bedömningar inför hösten 2024.

Vi kommer behöva hjälp av ämnes- och programansvariga med bedömningar löpande.

  • Ni får mejl från oss med personnummer på den sökande när vi behöver hjälp med att göra bedömningar och ni svarar i samma mejl. Det är viktigt att ni motiverar varför ni anser att den sökande är behörig eller obehörig. Vi kan då lättare svara den sökande om varför den anses vara obehörig och vid eventuell överklagan underlättar det för oss att skriva ett yttrande till Överklagandenämnden för högskolan, ÖNH.
  • Lova inte någon att den är behörig eller kommer att bli antagen. Det är antagningshandläggare som tar det slutliga beslutet. Ni bedömer enbart den särskilda behörigheten när antagningen ber om det.

Stäng utbildningar för sena anmälningar

Det är fortsatt viktigt att utbildningar som inte behöver fler sökande stängs för sena anmälningar. Då kan vi prioritera att handlägga ansökningar till utbildningar med lediga platser, så att de sökande får besked så snart som möjligt. Vi öppnar inte upp utbildningar som stängts för anmälningar igen så det  är viktigt att inte stänga utbildningar för tidigt.

Ta gärna stöd av oss via support@du.se om ni vill ha stöd i stängning av anmälningar till utbildningar.

Anmälan till senare del av program

Anmälan till senare del av program kommer att stängas efter sista ordinarie anmälningsdag, den 15 april, för att anmälningarna ska hinna bedömas och hanteras innan den 10 juni.

Finns det önskemål att ha anmälan till senare del av program öppet längre än till 15 april ska det meddelas till support@du.se där det hanteras av avdelningen för studentservice och utbildningsadministration.

Ta gärna hjälp av verksamhetsstödet om ni har några frågor, exempelvis kan utbildningsadministrationen bistå med att säkerställa att tjänsteanteckningen innehåller rätt program-, kurs- och anmälningskoder samt programtermin.

Stöd för antagning till senare del av program

Nya regler för registrering från hösten 2024

Från och med höstterminen 2024 gäller nya regler för registrering, som innebär förtydliganden och uppdateringar av hantering av exempelvis omregistreringar. Informationen på studentwebben är uppdaterad. Information för dig som lärare finns på medarbetarwebben.

Stöd inför kursstart och registrering

Kontakt
Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration
Senast granskad:
Senast granskad: