Jimmi läser sjuksköterskeprogrammet

– Att ta hand om och hjälpa människor är det jag vill göra med mitt liv, säger Jimmi.

Porträttbild

Det var när jag jobbade inom äldreomsorgen som idén att plugga till sjuksköterska kom. Det kändes naturligt för mig. Att ta hand om och hjälpa människor är det jag vill göra med mitt liv.

Jag trivs väldigt bra på utbildningen. Här har jag skaffat vänner för livet. Utbildningen är tuff men väldigt rolig om man passar för yrket. Alla lärare jag har haft har varit väldigt bra. De är väldigt engagerade och det märks att de trivs med att lära ut.

Då jag redan bodde i Borlänge och inte hade någon lust att flytta så var det bra att programmet jag ville läsa fanns på Högskolan Dalarna.

Det bästa med Borlänge är att alla affärer finns här. Både Kupolen och norra backa med Ikea. Sedan är det inte den vackraste staden men det är ändå väldigt fina människor som bor här. Det bästa med Falun är att det är en väldigt vacker stad.

Jag har ett väldigt socialt liv på min fritid. Antingen är jag med min fästmö eller med mina vänner. Vi gör allt möjligt från att gå på bio, festar, dricker kaffe, biljard, bowling, äter ute och tränar.

Efter min akutpraktik i Uganda har jag kommit fram till att när jag väl blir klar med sjuksköterskeutbildningen vill jag jobba utomlands. Den erfarenheten och upplevelserna jag fick från Uganda är något jag kommer ha med mig hela mitt liv och därför vill jag fortsätta på samma bana. Sedan blir det barn och hela den biten, men inte än.

Ett gott samhälle för mig är Sverige och vårt samhälle. Efter att ha varit i Uganda där samhället inte fungerar särskilt bra är man otroligt tacksam över hur bra allt fungerar här.

Min möjlighet att förändra världen är inom mitt framtida yrke som sjuksköterska. Jag har som mål att jobba utomlands där jag kan göra skillnad i andra länder som verkligen behöver det.

När jag och en medstudent var i Uganda startade vi en insamling för sjukhuset. Vi fick ihop 18000 kronor totalt. Där gjorde vi en skillnad på sjukhuset, tack vare det kommer fler liv att räddas. Det är en tydlig sak en kan göra för skillnad.

Vid val av utbildning, valde jag den som kändes bäst, som jag trodde skulle passa mig. Det funkade väldigt bra för mig, jag blev mer motiverad på grund av det.

Senast granskad:
Senast granskad: