Fredrik har läst industriell ekonomi

– VÅGA! Våga börja, våga misslyckas, våga försöka igen, säger Fredrik.

Porträttbild

Vad jobbar du med idag?

Hej! Idag jobbar jag med affärs-/verksamhetsutveckling och en mindre del som projektledare på Åkerströms Björbo! Rollen handlar om att ta reda på vad vi säljer, hur vi skapar värde för våra kunder, och till vilka kunder vi ska sälja till. I slutändan resulterar det i att företaget får (helt väldigt) nöjda kunder som vill fortsätta samarbeta med oss och får vi en god lönsamhet och tillväxt!

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi?

Jag sökte först till Maskinteknik men bytte till Indek för att jag intresserade mig mer för logistik, ledarskap, utveckla företag och projektledning. Under skolgången var Matematik, process- och projektledning samt Supply Chain Management mina favoritkurser! Jag läste Industriell ekonomi när det erbjöds som kandidatutbildning och dagens kursutbud kommer ge dig en gedigen grund att bygga på eller fortsätta din examen med!

Har du haft nytta av din utbildning?

Nästan varje dag! Har en del pågående projekt och just nu definierar vi företagets alla processer och jag har nytta av flera kurser och dess litteratur.

Hur har din resa sett ut från studier till det arbete du har idag?

Jag läste Teknikprogrammet i gymnasiet och har däremellan jobbat några år i tillverkningsindustrin så det har funnits en röd tråd genom hela resan. Intresset för programmet väcktes på NKT Cables där en kollega gjorde sitt examensarbete i Maskinteknik.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Högt i tak, lärorikt, utmanas mycket och får skapa värde!

Hur skulle du säga att arbetsmarknaden för de som har läst på programmet ser ut idag?

Överlag tror jag att utbildningen öppnar många dörrar och är en genväg i karriären. Man har mycket att lära sig efter att man är klar med utbildningen och examensbeviset visar att du har grunderna, och framförallt är mottaglig för ny kunskap!

Har du några råd till blivande studenter?

VÅGA! Våga börja, våga misslyckas, våga försöka igen. Ha roligt, hitta ditt plugg-gäng, dela idéer och hjälp varandra. Så länge du är redo att lägga ner den tiden som krävs så kommer ni klara utbildning.

Har du några råd till examinerade studenter?

Fortsätt att lyssna och lära! Fråga chefer eller ledare om ni får sitta med på möten. Prata med kollegor på andra avdelningar, lyssna på deras tankar och problem.

Senast granskad:
Senast granskad: