Elin har läst personal- och arbetslivsprogrammet

– Studierna för mig efter gymnasiet har inneburit en fortsatt ökad törst för kunskap och att få lära mig ännu mer, säger Elin.

Porträttbild

Elin Storman är uppvuxen i Toftbyn utanför Falun och hade en syn på livet helt fylld av möjligheter och som saknade begränsningar. Under första skoltiden i den lokala byskolan drömde hon om att bli brandman, arkeolog och författare. Med sin optimism var det mesta var möjligt enligt Elin själv. 

Byskolan byttes sedermera ut mot en i storleken större högstadieskola och därefter hamnade Elin i Falun när gymnasietiden väntade. Känslan efter att hon tagit studenten var att gymnasietiden var över – men också att det var startskottet för nästa del av livet med fortsatta studier.

– Redan på gymnasiet hade jag bestämt mig för att jag ville fortsätta på den inslagna vägen för att jag tyckte det var kul och intressant. Jag ville fortsätta utbilda mig. Men vad jag ville bli var något jag fick fundera mer på, säger Elin Storman.

Valet föll till slut på personal- och arbetslivsprogrammet på Högskolan Dalarna och det skulle visa sig att studietiden skulle innehålla fler överraskningar än bara nya kunskaper.

– Min första skoldag som student så träffade jag faktiskt han som är min man idag. Det var då han trädde in i mitt liv. Förutom en utbildning fick jag också min Anders. Vi gick båda på personal- och arbetslivsprogrammet på kandidatnivå innan vi började arbeta efter examen.

Efter flera år i arbetslivet, däribland med HR-frågor på Högskolan Dalarna, fick Elin mersmak för fortsatta studier. Efter att ha fått möjligheten att se de olika utbildningsprogrammen, forskningen och utbudet i högskolan kärnverksamhet från ett annat perspektiv sökte hon sig in till magisterprogrammet i företagsekonomi med ett internationellt fokus. Även Anders valde att haka på detta spår och i samma veva fick paret även utökning i familjen. Deras dotter Emilia föddes år 2016 och dagen efter examensceremonin fick de sin son Julian.

I dag går Elin en forskarutbildning och ägnar mestadels av tiden åt forskning. Utöver det undervisar hon även på Högskolan Dalarna inom sin gamla utbildning på personal– och arbetslivsprogrammet. På fritiden är musiken och sången ett stort intresse som hon även delar tillsammans med sin man.

– Studierna för mig efter gymnasiet har inneburit en fortsatt ökad törst för kunskap och att få lära mig och veta ännu mer, avslutar Elin Storman.

Elin berättar om sina studier på Högskolan Dalarna
Norkay AB
Senast granskad:
Senast granskad: