Kurspaket

Kinesiska II - Distans

30 högskolepoäng

Start vecka 36, 2020

Kurspaketet består av kurser som ämnar att utveckla studenternas kunskap i det kinesiska språket. Under terminens gång kommer studenterna förbättra sin förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på kinesiska i kursen Kinesiska i tal och skrift II (KI1036). För att kunna tala på ett mer korrekt och flytande sätt kommer studenterna vidga sin muntliga språkfärdighet i kursen Kinesisk muntlig språkfärdighet II (KI1034). De kommer att lära sig hur man känner igen kinesiska tecken, utan stöd från Pinyin. De kommer att lära sig hur man skriver kinesiska tecken för hand, de kommer även lära sig grunderna bakom den kinesiska skriften i kursen Kinesiska tecken II (KI1045).
Alla föreläsningar, seminarier och tentamenstillfällen sker online, det innebär att instruktören och studenterna träffas i ett virtuellt klassrum på utsatt tid. För att ta del av den här kursen krävs det att du har en dator som är uppkopplad till internet, hörlurar med mikrofon och en webbkamera. Välkommen till det här kurspaketet!
Studietakt:
100%
Studieort:
Flexibel (Falun)
Undervisningstid:
Dag
Studieform:
Distans
Språk:
Engelska
Behörighetskrav:
  • Minst 30 hp på grundnivå inom ämnet kinesiska, eller motsvarande kunskaper.
Anmälningskod:
HDA-H35NR
Nätbaserad utbildning
Obligatoriska träffar :
0 fysiska
44 online
Datorvana:

Surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda ett ordbehandlingsprogram (exempelvis Word). Koppla in en kamera och ett headset till datorn och med instruktioner installera ett program.

Datorkapacitet:

Tillgång till dator (ej mini pc, surfplattor och liknande) och bredbandsuppkoppling, minst 1 Mbit/s för att ta emot filer och 0,5 Mbit/s för att skicka filer (ej mobilt bredband, detta då mobilt bredband kan variera väldigt mycket i hastighet).

Genomförande:

Högre grad av nätbaserad kommunikation där vår lärplattform (Learn) samt vårt e-mötessystem Zoom är en naturlig del i utbildningen. Vanligtvis sker möten nätbaserat med ljud och rörlig bild. Föreläsningar kan direktsändas, alternativt tillgängliggöras i efterhand via nätet.

Kurstillfällen som ingår i paketet
15 hp, 50%, Flexibel (Falun)
7,5 hp, 25%, Flexibel (Falun)
7,5 hp, 25%, Flexibel (Falun)