Praktisera vid Central Sweden

Central Sweden erbjuder varje termin praktikplatser i Bryssel. Bostad i Bryssel och resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden. Utöver eventuellt CSN-medel får du även erasmusstipendium under praktiken.

Central Sweden European Office söker praktikant under hösten 2023

Brinner du för EU-relaterade frågor och vill bidra till att stödja regionalt utvecklingsarbete utifrån de möjligheter som EU-samarbetet erbjuder? Studerar på en utbildning som innefattar praktik under perioden början av september till mitten av januari? Vi erbjuder en chans att utföra praktiken hos oss på Central Sweden European Office i Bryssel.

Central Sweden söker praktikant  (pdf)

Praktikuppgifter

Som praktikant hos oss bidrar du framför allt till kontorets informationsförmedling genom att skriva artiklar som publiceras på kontorets hemsida samt att sköta kontorets närvaro på sociala medier. Du kommer även få tillfällen att delta i kontorets arbete med projektstöd och politisk påverkan samt bevaka medlemmarnas intressen på olika möten med europeiska nätverk och på seminarium och liknande. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar.

Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett kontaktnät både i Bryssel och hos våra medlemsregioner samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar. Vår förhoppning är att praktiken ska kunna ske fysiskt på plats i Bryssel men vi följer och anpassar oss självklart efter myndigheternas rekommendationer kopplat till pandemin eller andra kriser. Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden.

Vi söker dig som har

  •  Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  •  Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framför allt i franska, är meriterande.
  •  Kännedom om och stort intresse för EU:s politiska system.
  •  Kännedom om och stort intresse för den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.
  •  God datorvana och intresse för informationsförmedling.
  • Social och utåtriktad.

Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande. Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Gävleborg, Dalarna eller Örebro län men det är inte ett krav.

Central Sweden är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU. Vårt mål är att utifrån ett EU-perspektiv bidra till den regionala utvecklingen i våra medlemsregioner. Detta görs inom två verksamhetsområden; politisk påverkan och projektstöd.

Region Örebro län och förvaltningen Regional utveckling har sedan den 1 januari 2020 det administrativa huvudmannaskapet för föreningen och är arbetsgivare för personalen vid kontoret.

Upplysningar

För frågor om praktikplatsen kontakta kontorschef Johanna Bond.
E-post: johanna.bond@centralsweden.be
Telefon: +32 496 30 69 58
www.centralsweden.se

Sista ansökningsdag är 15 mars för hösttermin och 15 oktober för vårtermin

Arbetsprov och intervjuer genomförs därefter. 

Ansök via Örebro Läns hemsida

För att söka praktikplatsen måste du logga in/skapa användare på www.regionorebrolan.se. Bifoga CV och personligt brev. Vänligen bifoga inga övriga bilagor. Redogör i ansökan för hur praktikperioden ryms inom studierna och hur den är tänkt att finansieras.

Finansiering sker via CSN eller liknande. Praktiken kan även i vissa fall berättiga stipendium från Erasmus+. Kontakta ditt universitet eller högskola angående vilka stipendier du kan söka.

Välkommen med din ansökan! 

Kontakt
Susanne Corrigox, UFK
sco@du.se

Senast granskad:
Senast granskad: