Praktisera vid Central Sweden

Central Sweden European Office är Dalarnas, Gävleborgs och Örebro läns förlängda arm i EU. Central Sweden erbjuder varje termin två praktikplatser i Bryssel. Bostad i Bryssel och resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden. Utöver ev CSN-medel får du även erasmusstipendium under praktiken.

Central Sweden European Office söker två praktikanter för hösten 2020

Central Sweden är Region Dalarnas, Region Gävleborgs och Region Örebro läns gemensamma representationskontor i Bryssel.

Utlysning

Praktikperioden sträcker sig från början av september 2020 till mitten av januari 2021. Praktiken ska helst ske inom ramen för din utbildning, detta är dock inte ett krav. Under praktiken kommer du som praktikant delta i kontorets regelbundna arbete med projektstöd, bevakning av regionernas olika intresseområden, uppdatering av kontorets hemsida, redigering och skrivning av rapporter, planering och genomförande av besöksprogram m.m. Vi försöker ge våra praktikanter ett stort ansvar. Praktiken ger dig tillfälle att skapa ett stort kontaktnät genom möten med andra människor och kulturer samt ge dig en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar.

Vi söker dig som har:

  • Utmärkt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  • Mycket goda kunskaper i engelska. Andra språkkunskaper, framförallt i franska, är meriterande
  • Kännedom om och intresse för EU:s system.
  • God kännedom om den regionala och lokala politiska nivån i Sverige.
  • God datorvana och intresse för informationsförmedling.
  • Social och utåtriktad.
  • Tidigare arbetslivserfarenhet och aktiv medverkan i föreningslivet är meriterande.

Vi tar emot sökanden från olika utbildningar. Det viktiga är att du har ett genuint intresse för EU-frågor och frågor som berör regional utveckling. Önskvärt är att du som söker praktikplatsen har en koppling till Gävleborg, Dalarna eller Örebro län även om det inte är ett krav.

Bostad under praktiktiden samt resa till och från Bryssel bekostas av Central Sweden, övrig finansiering sker via CSN, stipendier via Erasmus eller liknande. Kontakta ditt universitet eller högskola angående vilka stipendier du kan söka. För frågor om praktikplatsen kontakta våra nuvarande praktikanter:

Maria
E-post: julia.mottonen@centralsweden.be
Tfn: +32 497 54 06 53

Pontus
E-post: john.velander@centralsweden.be
Tfn: +32 496 30 69 55

Anmälan

Ansökan skickas till: johanna.bond@centralsweden.be

Bifoga CV, personligt brev och gymnasiebetyg. Vänligen bifoga inga övriga bilagor. Redogör i ansökan för hur praktikperioden ryms inom studierna och hur den är tänkt att finansieras.

Sista ansökningsdag är den 19 mars 2020

Intervjuer genomförs därefter och besked om praktikplatsen ges i mitten av april.  

Kontakt

Susanne Corrigox, UFK

Senast granskad: