Öppen föreläsning

Författarsamtal med Marija Fekete-Sullivan och Kevin Sullivan

Välkommen till en öppen föreläsning där Marija och Kevin berättar om drivkraften att skapa som en motståndshandling mot ondskan. Samtalet kommer beröra frågor som inkludering, barn- och vuxenlitteraturens roll i samhället. Och inte minst vårt behov av böcker och konst, i krig såväl som i fred.

Händelsen har passerat

Datum: , kl 10:30
Plats: Campus Falun och digitalt
Lokal: Biblioteket

Länk till föreläsningen i Zoom
Författarsamtalet hålls på engelska. 

Vårt behov av litteratur i tider av kris och faktaförnekelse


Författarparet Marija Fekete-Sullivan och Kevin Sullivan kommer att prata om inkludering och tolerans – två begrepp lika svåra som nödvändiga. Deras utgångspunkt är litteraturens roll i samhället, särskilt i tider av kris och faktaförnekelse. Båda är i grunden journalister, men verkar numera främst som författare.

Marija Fekete-Sullivan

Marija är född i Sarajevo och skriver både för vuxna och barn. Hon har  publicerat en lång rad prisade barnböcker, bland dem ”Sjöjungfruns dröm” i översättning av Amra Halilovic och med illustrationer gjorda av Anna-Lena Fältsjö. Marija har också översatt ett 50-tal författare från Bosnien och Hercegovina, främst till engelska och i fjol blev nominerad till Astrid Lindgren Memorial Award.

Kevin Sullivan

Kevin är född i Glasgow och har en gedigen bakgrund som utrikeskorrespondent, bland annat för The Guardian. Han har skrivit en rad romaner i olika genrer som utspelar sig i skilda tidsepoker och platser i världen. Kevin har haft ledande uppdrag för internationella myndigheten som övervakar fredsavtalet för Bosnien–Hercegovina, och för The International Commission on Missing Persons som arbetar för att hitta och identifiera de över 40 000 offren för folkmorden under Balkankriget. 

Författarsamtalet ordnas i samarbete mellan institutionen för språk och litteratur, Högskolan Dalarna och Litteraturens hus.

För mer information kontakta
Senast granskad: