Passa på att kolla in nya Campus Borlänge

Hösten 2024 och inflyttningen av nya Campus Borlänge närmar sig då bygget går i slutfas. Men du har ännu möjlighet att delta på guidad tur på bygget. Dessutom arrangeras fikaforum med senaste nytt om bygget den 25 mars.
Tre personer i gula västar och bygghjälm tittar ut på byggandet av kunskapstrappan på nya Campus Borlänge.
Här tar kunskapstrappan sin form. En plats att umgås och möjlighet till olika aktiviteter . Malin Kull

1 juni övertar högskolan byggnaden som nu snart är klar, då väntar en intensiv tid av inflytt och formande av den unika miljön. I augusti välkomnas sedan medarbetare och 2 september studenterna i samband med terminsstart. Under sommaren kommer du som medarbetare inte ha möjlighet att besöka nya campus, men under hela våren finns fortfarande chansen att ta del av det som kommer vara Sveriges modernaste campus.

– Vi strävar efter att nya campus ska bli en mötesplats för alla – en plats där allt som sker inom högskolan skapar nyfikenhet, säger Renée Winergo, projektledare, avdelningen för fastighet- och campusplanering.

Platsbesök för högskolans medarbetare har erbjudits sedan hösten 2022 och intensifieras med möjlighet att delta varannan vecka under våren. Jenny Eriksson och Kim Tigerstedt, avdelningen för studentservice, har redan haft möjligheten att utforska bygget och rekommenderar andra att göra det samma.

– Man får en helt annan känsla av hur det kommer bli nu när man ser det på plats. Det kommer bli inbjudande och en plats där studenter vill umgås. Jag tror också vi medarbetare kommer vilja vara här och det blir en inspirerande plats att bjuda in externa gäster till. Det kommer bli jättejättebra, säger Jenny Eriksson, studie- och karriärvägledare.

– Jag tycker det kändes större inifrån än det ser ut utifrån. Det känns modernt och är mycket glaspartier in i mötesrum och olika lokaler vilket gör det naturligt ljust överallt, säger Kim Tigerstedt, studie- och karriärvägledare.

Tre personer i gula västar och bygghjälm i ett rum på nya Campus Borlänge.
Jenny och Kim får se hur personalmatsalen ser ut. Daniel Bergvin, avdelningen för fastighet- och campusplanering, guidar dem genom bygget. Malin Kull

Platsbesök i april och maj

Ta chansen att uppleva Nya Campus Borlänge! Vi erbjuder platsbesök där du som medarbetare vid högskolan kan få en guidad tur på bygget och se hur det nya campuset växer fram. Det gäller såklart både dig som är stationerad i Falun och i Borlänge.

Besöken tar cirka 60 minuter och erbjuds på följande datum:

Ytterligare besök kan tillkomma utifrån efterfrågan. Ett maxantal för varje besök finns för att säkerställa att skyddskläder finns att tillgå. Passar inte något av datumen dig? Ett sådant val finns också i anmälningsforumläret. Då kommer du bli kontaktad om ytterligare datum tillkommer.

Vill du veta mer om arbetsplatsen? Delta på fikaforum

Välkommen den 25 mars kl 15.30-16.00 på en digital fika och ta del av senaste nytt om projektet nya Campus Borlänge denna gång med fokus på arbetsplatsen. Alla medarbetare är välkomna.

Fikaforum: Arbetsplatsen nya Campus Borlänge

Nya Campus Borlänge, byggnad med träfasad framför en park.
Med två huvudentréer från Liljeqvistska parken och Stationsgatan är campuset tillgängligt från alla håll och kanter. Malin Kull
Senast granskad:
Senast granskad: