Skriva ut och kopiera

2 min läsning
För att skriva ut och kopiera på Högskolans skrivare/kopiatorer behöver du som student köpa kredit på myPrint.

För att kunna göra utskrifter och kopiera - ska du först aktivera ditt utskriftkonto.

Aktivera kontot för utskrifter

1. Logga in på "Mina sidor".
  2. Välj "Mitt användarkonto" i vänsterspalten
  3. Välj "Utskriftkonto" i vänsterspalten. Här kan du också se dina senaste utskrifter, samt ditt saldo.
  4. Skriv in ditt passerkortnummer i mittenspalten och välj "Registrera"

Att skriva ut

Det finns möjlighet att skriva ut från såväl högskolans datorer som egna datorer och i viss mån telefoner/surfplattor.

Utskrift från egen dator

Vi rekommenderar att du använder myPrint där du kan ladda upp Officedokument, bilder eller Pdf-dokument för utskrift. Vid behov kan man
dock installera skrivaren på den egna datorn. Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med detta men nedan finns instruktioner.

Installera skrivaren på Windows dator
Installera skrivaren på Mac dator

Utskrift i sal

Skrivaren heter "Print on myprintserver", står det något annat, starta om datorn och skriv ut på nytt.

Skriva ut via e-post

Du kan skriva ut dokument genom att skicka dem med e-post till print@du.se från din högskoleadress(@du.se). Vill du skicka från någon annan e-postadress ställer du in detta i myPrint.

Skriva ut från telefon/surfplatta

MyPrint-funktioner finns även som appar (Apple iOS, Android och Windows Phone). De är fritt tillgängliga från iTunes App-butik (Apple iOS), Google Play- butiken (Android) och Windows-butiken. Dessa appar har dock väldigt begränsade funktioner. Oftast är det enklare att skriva ut via e-post eller myPrint.

Hämta utskrifter

Gå till valfri skrivare. Du kan logga in på tre sätt:

• Skriv in ditt användarnamn och ditt lösenord
  • Dra ditt passerkort i kortläsaren och ange kortets pinkod
  • Skriv in ditt kortnummer och ange kortets pinkod

När du loggat in på skrivaren får du tre val:

• Follow-You Printing = Utskrift
  • Scan–to-Me = Scanna
  • Copy = Kopiera

Vid varje skrivare/kopiator finns även snabbguider som kortfattat beskriver hur du gör för att skriva ut, kopiera och skanna.

Köpa utskrifter och prislista

Du köper utskrifter via myPrint för 20, 50 eller 100 kronor. Du betalar med ditt kreditkort.

På ditt konto kan du ha maximalt 200 kronor tillgodo. Om du inte har studerat på tre terminer upphör ditt tillgodohavande.

Priser:

• A4 svart/vitt enkelsidig: 0,35 kronor
  • A4 svart/vitt dubbelsidigt: 0,55 kronor
  • A4 färg enkelsidigt: 0,60 kronor
  • A4 färg dubbelsidigt: 0,90 kronor
  • A3 svart/vitt enkelsidigt: 0,45 kronor
  • A3 svart/vitt dubbelsidigt: 0,65 kronor.

Kontakt