Skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd: Högskolans åtgärder fortsätter gälla

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Utifrån allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 kommer Högskolan Dalarnas undervisning och examination som kan ske nätbaserat genomförs nätbaserat – detta som tidigare beslutat.

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Det innebär att de lokala allmänna råd som gällt i bland annat Dalarna upphävs från samma datum. 

För dig som student

Campus Falun och Campus Borlänge är öppnet för dig som student – men studera gärna hemifrån i den mån det är möjligt. Tillsammans hjälps vi åt att minska risken för smittspridning. Ta gärna del av tipsen och vertygen du kan använda när du behöver studerna hemifrån:  Studera hemifrån

Det kommer delvis vara begränsad tillgänglighet till högskolans lokaler och passerkort behövs. Det är viktigt att du som student kan identifiera dig med passerkort om du befinner dig i Högskolans Dalarnas lokaler utanför ordinarie öppettider. Se därför till att alltid ha ditt passerkort med dig.

Påminnelse:
Mejla support@du.se eller ringa receptionen i första hand om du har ärenden dit. Detta för att minska antalet besök. Receptionens och växelns öppettider är precis som vanligt.

Högskolebiblioteket är öppet, men kontakta gärna biblioteket via telefon eller mejl i första hand. Du når också de flesta av bibliotekets tjänster via webben. Om du ändå väljer att besöka biblioteket, tänk på att hålla avstånd och följa de uppsatta anvisningarna.

Mer information

Senast granskad:
Senast granskad: