Studentnyheter

Visa som:
Du vet väl om att högskolans bibliotek har en digital drop in-tjänst där studenter kan få hjälp med att söka litteratur och värdera olika källor, bolla frågor kring referenser, referenshanteringsprogram och upphovsrätt?
Nyhet
Nu kan du som student delta i workshopen ”Våga tala” eller samtalsgruppen ”Livets stora frågor” som Studenthälsan arrangerar.
Nyhet
Nu finns det nya tillfällen då du kan vaccinera dig mot covid-19 på Högskolan Dalarna, både på Campus Borlänge och Campus Falun, under vecka 41 och 42.
Nyhet
En man i lila tröja som sitter vid sin dator och studerar.
Som programstudent på Högskolan Dalarna måste du anmäla dig till dina kurser inför vårterminen via antagning.se senast den 15 oktober.
Nyhet
Vill du utvecklas som människa genom att förbättra din förståelse för en annan kultur, dina språkkunskaper och stärka ditt självförtroende? Delta på Studie- och karriärvägledarnas informationsträffar för att ta reda på mer om utlandsstudier och praktik hösten 2022 eller våren 2023.
Nyhet
På en presskonferens den 7 september, meddelade regeringen att flera av de restriktioner som införts med anledning av covid-19 kommer att avvecklas den 29 september. Till exempel deltagartak för allmänna sammankomster och råd om att arbeta hemifrån.
Nyhet
Sedan en tid tillbaka synkroniseras namn på nya studentkonton i högskolans samtliga system baserat på de officiella uppgifterna hos Skatteverket.
Nyhet
Bilden visar en person som sitter nedlutad över böcker och räknar mattematik
Vill du arbeta extra vid sidan av dina studier och samtidigt göra en viktig insats för andra studenter? Nu söker vi nya mentorer till studenter som behöver extra stöd.
Nyhet
Nu möjliggörs campusstudier igen. Återgången till campus kommer ske stegvis och ambitionen är att högskolans undervisning senast under november 2021 är i sin ordinarie form igen. Vad som gäller för just din kurs eller program kan du ta del av i lärplattformen Learn.
Nyhet
Den 28 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att rekommendationen om att högre utbildning sker på distans som utgångsläge nu tas bort och att utbildningarna nu kommer att kunna hållas på plats från och med den 1 juni.
Nyhet
Publicerad
Kategorier