Studentnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Den 24 februari öppnar ansökan till Higher Ambition Programs traineetjänster i Dalarna, Gävle och Värmland med start hösten 2023. Sista ansökningsdag 12 mars.
Nyhet
	Många gäster och studenter sitter och lyssnar vid högskolan Dalarnas avslutningsceremoni
I dagarna har det varit högtidlig stämning vid högskolan. Två ceremonier har genomförts. En avslutningsceremoni där programstudenter tackats av och en välkomstceremoni där nya studenter hälsats välkomna till vårterminen.
Nyhet
Vill du utvecklas som människa, förbättra din förståelse för en annan kultur, dina språkkunskaper och få ovärderliga erfarenheter? Ta då chansen att ansöka om utbytesstudier inför 2023/2024!
Nyhet
På grund av ett allvarligt säkerhetsproblem i programvaran som hanterar vårt centrala inloggningssystem har vi med mycket kort varsel driftsatt en ny version för att avhjälpa problemet.
Nyhet
I Högskolan Dalarnas lärplattform Learn har nu tillgänglighetsverktyget Ally lanserat en ny funktion - Microsofts Immersive Reader som är en avancerad läsare. Funktionen ger dig som student fler valmöjligheter i hur du väljer att ta till dig digitalt innehåll.
Nyhet
Ett porträtt på en person som ler.
Studenterna Amanda Sellberg och Johanna Lundholm är två av tio finalister i en nationell designtävling om kungens jubileumsemblem.
Nyhet
Se rektors julhälsning till alla anställda och studenter vid Högskolan Dalarna.
Nyhet
Ett par som sitter på en bänk och ler.
Andrea Čabajová och Jakub Košík heter vinnarna av årets bästa examensarbete med avseende på hållbar utveckling som årligen delas ut till studenter på Högskolan Dalarna. Priser består av ett resebidrag på 10 000 kr.
Nyhet
Studenter sittandes vid samma bord och håller varandras händer.
Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delas ut under våren till fyra studenter vid Högskolan Dalarna, som får 20 000 kr var. Sista ansökningsdag är den 30 november.
Nyhet
	Många utställare och studenter som minglar i en hall.
Arbetsmarknadsmässa, inspirerande föreläsning av Nour El-Refai och vegetariska burgare lockade studenter och företag till Campusdagen.
Nyhet
Den betalningslösning som används för att du som student ska kunna ladda ditt utskriftskonto och betala med kreditkort direkt i Myprint upphör att fungera 1 oktober.
Nyhet
Är du nyfiken på utbytesstudier eller praktik utomlands? På Erasmusdagen har du möjlighet att träffa inresande studenter som presenterar sitt lärosäte.
Nyhet
Yin yoga fredagar
Sjö med sten i förgrunden, skog och himmel i bakgrunden
Vill du släppa på den mentala stressen, öka din rörlighet och få ett lugnare sinne? Dyk upp vid din dator precis som du är på Yin yoga under fredagar.
Nyhet
På högskolans repro får du som student hjälp med snabba utskriftsjobb till självkostnadspris.
Nyhet
En leende kvinna som sitter i samtal med andra studenter
Vill du vässa din studieteknik, bli bättre på informationssökning, lära dig mer om akademiskt skrivande, få information om pedagogiskt stöd och karriärvägledning, eller tillägna dig strategier för att må bra under din studietid?
Nyhet
Högskolan Dalarna hälsar dig som är ny student välkommen till oss och till höstterminen 2022.
Nyhet
Från och med onsdagen den 24 augusti uppdateras verktyget för anmälan till tentamen.
Nyhet
Nu kan du som student ansöka om den belöning om 10 000 kr som årligen delas ut till det examensarbetet som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle.
Nyhet
Glöm inte att registrera dig på din utbildning senast den 28 augusti.
Nyhet
Personal som arbetar i ett bibliotek vid en datorskärm.
Vill du som student arbeta extra på högskolebiblioteket under höstterminen 2022? Det finns lediga arbetspass på dagtid, kvällar och helger. Välkommen med din ansökan!
Nyhet