Ungas psykiska hälsa

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu pågår satsningen ”Din psykiska hälsa” där Studenthälsan vid Högskolan Dalarna och Folkhälsomyndigheten samarbetar för att öka unga vuxnas kunskap och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa och vad man kan göra för att må bättre.
Man tittar ut över dalälven.
Yair Imam

Studietiden är oftast förenad med glädje, utveckling och ny kunskap, men ibland kan den upplevas som svår och krävande. Det kan också finnas saker i privatlivet som påverkar studierna negativt. Att möta svårigheter kan leda till bland annat stress, nedstämdhet, ökad oro/ångest och bristande självförtroende.

Nu finns en ny sajt om att vara ung, att må bra och hur man hanterar de utmaningar man möter i vardagen. Här finns fakta, tips och råd för att hjälpa unga att ta hand om sin psykiska hälsa. För dig som ung vuxen - Din psykiska hälsa (dinpsykiskahalsa.se) Du som kommer i kontakt med unga vuxna får gärna tipsa om sidan.

Stöd på högskolan

Vid Studenthälsan på högskolan finns också studentkurator och högskolepräst till för den som behöver någon att tala med om sin situation. Studenthälsan - Högskolan Dalarna (du.se)

Senast granskad:
Senast granskad: