Ta bussen mellan Falun och Borlänge

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bussar mellan högskolans campus i Borlänge och Falun avgår med ungefär 10 minuters mellanrum. Nu finns tre olika sätt att få tillgång till busskort beroende på hur ofta du reser mellan campus.

– Vi vill att buss ska vara ett naturligt förstahandsval när vi reser mellan Borlänge och Falun, säger Maria Rappfors, HR-specialist och hållbarhetsstrateg. Nu finns kort att låna i receptionerna igen, men med förbättrade rutiner. Vi har märkt att busskorten är uppskattade, det har kommit flera funderingar från medarbetare som efterfrågar möjligheten att åka kollektivt.

En utmaning har tidigare varit att tillgången till korten varit knutna till receptionens öppettider vilket gjorde det svårt för medarbetare att hämta och återlämna busskorten.
– Vi har haft en bra dialog med supportansvarig Ulrika Boman som har kommit med förslag på förbättrade rutiner, säger Maria Rappfors.

Du som reser ofta

Hör med din närmaste chef om möjlighet att beställa ett personligt busskort. Välj mellan årskort och kort med reskassa beroende på hur ofta du åker mellan campusorterna.

Du som reser ibland

Busskort finns att boka i TimeEdit. Korten finns tillgängliga att hämta och lämna i bilrummet på Campus Falun eller nyckelskåpet utanför vaktmästeriet i Borlänge, oavsett klockslag. 

Du och dina kollegor på avdelningen reser då och då

Köp ett eller flera busskort som ni använder gemensamt på avdelningen. Välj mellan årskort och kort med reskassa beroende på hur ofta ni åker. Korten är inte personliga utan kan användas av alla på avdelningen.

Senast granskad:
Senast granskad: