Studenter ger pedagogiskt pris till Ola Nääs

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

”Ola har under sin tid som lärare byggt upp en atmosfär av lärande som dennes studenter beskriver som ytterst pedagogisk, förstående och rolig.” Så står det i studentkårens motivering för årets pristagare Ola Nääs, universitetsadjunkt.
Porträttbild man glasögon  grön tröja utomhus
Ola Nääs. Privat

Ola undervisar i grundkurser i statistik och har tidigare också undervisat i nationalekonomi. Kurserna i statistik ingår i flera program där studenterna lär sig beskriva, tolka och analysera data, samt att de får en introduktion till sannolikhetsläran.  

– Eftersom det är min sista termin som anställd på Högskolan Dalarna känns det som att jag slutar med flaggan i topp. Det kommer att vara ett fint minne, säger Ola Nääs, universitetsadjunkt.

Pedagogiskt pris delas ut av Dalarnas studentkår till den som har förmåga att anpassa sitt stöd efter olika studentgrupper och dela med sig av sitt engagemang inom sitt ämne samt skapa en bra kontakt med studenterna.

– Jag vill få studenter att tro på sin förmåga att lyckas med sina studier. Att få vara en del av kunskapsuppbyggnaden är stort, säger Ola.

Pedagogiskt pris har delats ut vartannat år av studentkåren sedan år 2015.

– Det är en stor fröjd att högskolan involverar studentkåren och att det är just vi som får dela ut det pedagogiska priset. Vi anser att det är viktigt att uppmärksamma riktigt bra pedagoger och det är ju studenterna som ser vilka lärare det är som är bra pedagoger. Dessutom behöver man inte nödvändigtvis klättra på den akademiska stegen för att vara en bra pedagog. Årets pristagare har fått så mycket lovord i studenternas nomineringar och det var med stor marginal Ola fick överlägset flest. Därför var det en självklarhet att just Ola skulle få bli årets pristagare och uppmärksammas som den fantastiska pedagog han är, säger Johanna Strickert, kårordförande.

Ola får ta emot priset i samband med akademisk högtid den 24 mars 2023.

Studentkårens motivering:

Ola Nääs anses av många vara en otroligt pedagogisk, ödmjuk, varm och god lärare, med en evigt brinnande passion för sitt ämne och delningen av kunskap till sina studenter. Tålamodet, förståelse och välviljan skiner stark i klassrummet, där pristagaren ofta väljer att stanna upp och invänta frågor, såväl som att jobba på ett sätt där alla studenters kunskap om ämnet spelar roll. Ola har under sin tid som lärare byggt upp en atmosfär av lärande som dennes studenter beskriver som ytterst pedagogisk, förstående och rolig.

 

Senast granskad:
Senast granskad: