Påminnelse: Flytta dina inspelade föreläsningar till Play innan 13 december

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Play är högskolans tjänst för att lagra och dela media och nu ska all video samlas i den tjänsten – även material som är inspelade på annat sätt, till exempel i högskolans tidigare verktyg Adobe Connect eller streamingsystemet i sal/studio.
Två kvinnor sitter vid ett bord framför en laptop. Fönster i bakgrunden.
För att underlätta flytten av videos finns ett verktyg där du kan skicka in länkar till föreläsningar som används i din kurs eller ditt program – men kom ihåg även göra detta innan 13 december. Johnér Bildbyrå

Fördelarna med Play är bland annat en tätare integration till lärplattformen Learn, stöd för textning och en enklare administration av videos.

För att underlätta flytten av videos finns ett verktyg där du kan skicka in länkar till föreläsningar som används i din kurs eller ditt program. Detta gäller länkar till inspelningar gjorda i högskolans tidigare verktyg för digitala möten Adobe Connect eller streamingsystemet i sal/studio. De länkar som du skickar in kommer att läggas till i Play och du kan sedan dela dem till dina kollegor och studenter därifrån.

Till verktyget

Högskolan ska även säkerställa ett bevarande av inspelat material som är unikt till sin karaktär, eller har rönt särskild uppmärksamhet – exempelvis i media. Unikt innebär i det här fallet sådant som lärosätet är relativt ensamma om i förhållande till andra.

Har du som lärare eller forskare inspelade föreläsningar i ämnen som kan vara unika för Högskolan Dalarna? Kontakta arkivarie Hanna Rudolph, för att få hjälp med bevarandet. Just din föreläsning kan vara viktig för framtida forskning.

De videor som inte flyttats över till Play eller noterats för bevarande kommer att successivt raderas med start 13 december 2021.

Kom ihåg att du alltid kan komma förbi Supportcaféet i Zoom eller ringa support på 023-77 88 88 om du behöver hjälp eller stöd i din undervisning.

Du kan också boka en IKT-pedagog eller pedagogisk utvecklare om du i lugn och ro vill resonera om olika lösningar kring din undervisning.

Senast granskad:
Senast granskad: