Lansering av studenthälsa.se

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Måndag 15 januari lanseras Sveriges studenthälsoportal, studenthälsa.se, där studenter på högskolor och universitet får tips och råd för att må bättre.

Studenthälsa.se är ett regeringsuppdrag och ska finnas som en resurs för alla studenter oavsett studieort. Innehållet består av fakta och råd kring hur man kan må bra som student och ett kalendarium med digitala aktiviteter som studenterna kan delta i. Även medarbetare på studenthälsor runt om i landet ges via portalen ökade möjligheter att samverka för att utveckla förebyggande hälsovård för våra studenter.

– Studenthälsa.se blir ett bra komplement till vår studenthälsa här på Högskolan Dalarna. Jag tänker mig det som ett bibliotek där du kan hitta matnyttig information, tips och råd både i skriftlig form och som inspelade filmer. Den personliga kontakten med våra studenter kommer vi fortsätta ha på samma sätt som tidigare, säger Maria Möhring, kurator och hälsovägledare på Högskolan Dalarna.

Lanseringen av studenthälsa.se kommer livesändas och deltar gör bland annat Maria Nilsson, statssekreterare, Astrid Söderberg Widding, rektor Stockholms universitet, Jan-Ingvar Jönsson, rektor Linköpings universitet och Eino Örnfeldt, generaldirektör Universitets- och högskolerådet. Jacob Färnert, ordförande för Sveriges förenade studentkårer modererar sändningen.

Du är välkommen att delta vid lanseringen som äger rum 15 januari 14.00 – 15.00.

Delta på lanseringen via Zoom

Senast granskad:
Senast granskad: