Hanterar du fakturor? Tänk på det här inför sommaren

Kom ihåg att godkänna och attestera leverantörsfakturor även i sommar så att högskolan undviker dröjsmålsräntor/inkassokostnader på fakturor. Du loggar in i systemet precis som vanligt var än du befinner dig. Alternativt utse en ersättare.
Miniräknare med svarta tangenter liggandes på bord med papper på.
Vill du ändra den som godkänner eller attestant i Agresso under en viss tid, till exempel under ledighet, är det möjligt. Pixabay

Kom ihåg att godkänna och attestera leverantörsfakturor i sommar så att högskolan undviker dröjsmålsräntor/inkassokostnader på fakturor. 

Vill du ändra godkännare eller attestant i Agresso så rapporterar du det till ekonomisupport@du.se och skriver: 

  • Namn på ersättaren
  • Från och till datum när personen går in som ersättare

Begränsad bemanning och stöd – tänk på det vid planeringen

Under vecka 29 - 31 är bemanningen på avdelningen för ekonomi och upphandling begränsad. Därför är det viktigt att planerara för om hjälp önskas med utbetalningar, då avdelningen under dessa veckor inte kan hjälpa till med brådskande betalningar och inte heller kortbetalning. Om du vill vara säker på att få den hjälp du behöver så bör Eavdelningen för ekonomi och upphandling kontaktas senast vecka 28 (11-15 juli) eller från vecka 32 (8-12 augusti).

Även inköp och upphandlings kapaciteten är begränsad under vecka 28 - 31. Vid akuta ärenden kontakta ekonomichef Christer Sundin.  

För att godkänna och attestera leverantörsfakturor på distans loggar du in på samma sätt som du brukar. Men observera att när man loggar in via portalen kan användar-ID hamna i fältet Client. För att komma in i Agresso måste man ändra detta till DU:

Skärmdump inloggningsruta Agresso

Avdelningen för ekonomi och upphandling
Senast granskad:
Senast granskad: