Vi ses på campus i höst – undervisning på plats i slutet av hösten

Nu möjliggörs campusstudier igen. Återgången till campus kommer ske stegvis och ambitionen är att högskolans undervisning senast under november 2021 är i sin ordinarie form igen. Vad som gäller för just din kurs eller program kan du ta del av i lärplattformen Learn.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Rådet om distansundervisning för utbildning av vuxna upphörde den 1 juni vilket skapar nya möjligheter för högskolan.
– Vi kan därför med stor glädje meddela att vi ses på campus i höst, vi har en plan för hur återgången ska se ut, en plan där ledordet är smittsäkert, säger rektor Martin Norsell.

Återgången till campus kommer ske stegvis och förutsätter att regeringens öppningsplan fortsätter gälla. Ambitionen att högskolans undervisning senast under november 2021 är i huvudsak campusbaserad igen. Vad som gäller för respektive kurs eller program publiceras i läroplattformen Learn. 

Från terminsstart 30 augusti kommer examinationer och andra praktiska moment /färdighetsträning att kunna genomföra på campus. Från 23 augusti är det möjligt att som student vara på campus även utan att behöva använda passerkortet då dörrarna hålls öppna.

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att pandemin inte är över. Men vår plan gäller nu, tills vi eventuellt behöver ta ett annat beslut. Jag ser fram emot att äntligen träffa studenter på campus säger rektor.

Högskolans svar på vanliga frågor om högskolan och covid-19 kommer uppdateras inom kort: 

Svar på vanliga frågor som är kopplade till Högskolan Dalarna och covid-19 (studenter)

Svar på vanliga frågor som är kopplade till Högskolan Dalarna och covid-19 (allmänna och för besökare)

Senast granskad:
Senast granskad: