Vi erbjuder studenterna ett tryggt boende inom en månad!

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Idag den 24 augusti släppte Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) sin årliga bostadsrapport. Rapporten visar att både Falun och Borlänge nu besitter en grön markering till skillnad mot förra årets gula markering!

En studieort får en grön markering om den kan erbjuda studenterna ett tryggt boende inom en månad. Några av de saker som ingår i SFS definition av tryggt boende är att kontraktet ska vara ett permanent förstahandskontrakt som gäller under hela studieperioden. Alla studenter med en studietakt på minst 15 högskolepoäng per termin ska erbjudas boende. Det spelar ingen roll om studenten är folkbokförd i kommunen sedan tidigare eller inte och hyran ska vara rimlig i relation till studiemedel. En rimlig hyra är i detta fall 35 procent av studentens inkomst.  
 
- Det är det goda samarbetet mellan Dalarnas Studentkår, Högskolan Dalarna, Falu- & Borlänge kommun, Kopparstaden och Tunabyggen som har varit framgångsreceptet, kommenterar Anton Petersson – Ordförande för Dalarnas Studentkår. 
 
Att få båda våra campusorter grönmarkerade har varit ett uppsatt mål och något vi arbetat med under lång tid, speciellt med tanke på den bostadsbrist som det larmades om för studenterna hösten 2017.  
 
Framgången bakom denna utveckling är det goda samarbetet som fortskrider i tre olika temagrupperna; Bostäder, Studieliv och Arbetsliv. Förutom att Högskolan Dalarna, Dalarnas Studentkår, Falu- & Borlänge kommun, Kopparstaden samt Tunabyggen ingår finns även ett nära samarbete med företagarna i regionen vilket ger goda förutsättningar för fortsatt arbete och utveckling för våra studenter.


SFS Bostadsrapport 2020

Senast granskad:
Senast granskad: