Välkommen, du som stammar, till en lite annorlunda samtalsgrupp

Region Dalarnas sjukhusbibliotek erbjuder i samarbete med Högskolan Dalarnas studenthälsa, möjligheten att vara med i en digital samtalsgrupp med fokus på inre hälsa.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gruppen riktar sig till dig som stammar och som på ett eller annat sätt upplever det som ett hinder i vardagen eller i studierna. Här får du möjligheten att på djupet utforska din relation till din stamning på ett sätt som du kanske inte har gjort förut.

Jag som leder gruppen heter David Hofman och har stammat i hela mitt liv. Jag arbetar som bibliotekarie på sjukhusbiblioteken i Dalarna, är utbildad i det biblioterapeutiska arbetssättet vid Ersta Sköndal Bräcke högskola och utbildar mig i dagsläget till samtalsterapeut.

Träffarna bygger på biblioterapeutiska metoder vilket betyder att vi läser tillsammans, gör enklare skrivövningar och pratar. För dig som vill veta mer föreslår jag den här länken: https://www.biblioterapi.se/post/om-stamning-och-biblioterapi.

Biblioterapi har i sig ingen bevisad effekt på stamning, varken den yttre eller inre. Däremot har biblioterapi väldokumenterade möjligheter att bland annat stärka självförtroendet, öka motivationen och få oss människor att acceptera oss själva så som vi är. Det här är tre goda ting som vi vet är direkt avgörande, dels för hur vi upplever vår stamning och eventuellt även för hur mycket den märks utåt, men främst för hur vi ser på oss själva, vad vi tror att vi klarar av och förtjänar, oavsett hur vi pratar, står eller knatar.

När, var och hur?

  • Vi träffas digitalt i mötestjänsten VMR. Du kan enkelt ansluta till den genom Skype eller via webbläsare Edge Chromium eller Chrome. Inga nedladdningar behövs.
  • Startdatum är tisdag den 1:a mars och sedan fortsätter vi varannan tisdag in i maj.
    Datumen att hålla koll på är alltså: 1/3, 15/3, 29/3. 12/4, 26/4 och 10/5
  • Tid: 16:00 - 17:30. Om det känns som lång tid kan jag lova att tiden oftast rusar i väg.
  • Sista ansökningsdag måndag 21 februari
  • Kostnadsfritt

Ta chansen att träffa nya människor och dela dina erfarenheter med oss. Vem vet vad det kan leda till. Här finns inga pekpinnar eller måsten, nästan inget rätt och fel och ingen tidspress. Oavsett hur din stamning uttrycker sig eller vad du känner för den – upplever du den som ett hinder finns det en plats för dig i den här gruppen och det är min tro och förhoppning att den kommer att göra skillnad.

Så varmt välkommen med din ansökan, dina frågor eller tankar.

Mail:                biblioterapi.mora@regiondalarna.se

Telefon:           0250-493070

Senast granskad:
Senast granskad: