Titta in på nya Campus Borlänge

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Om ett år är är vardagen på nya Campus Borlänge igång. Se hur det kommer att se ut på nya campus genom illustrationer som tagits fram. Välkommen in!
Vy över studieyta med olika sittmöjligheter där personer sitter. Personerna diskuterar något med varandra. Flera växter omger möbleringen.
Välkommen till en av studieytorna på plan 2, där kunskapstrappan skymtar igenom. Miljöerna byggs för att kunna passa alla med allt från olika former av sittmöjligheter till att kunna använda ytorna som en del av undervisningen. Tanken är att skapa ”olika rum i rummen”. Johan Roos, Archus

– Illustrationerna är inte exakta, men nära inpå, och ger en bild av den miljö vi kommer ha på nya Campus Borlänge. Det som vi vet skiljer åt är någon färgsättning som är lite för grön och att möblerna och andra detaljer kan komma att justeras något utifrån de upphandlingar som görs, säger Daniel Bergvin, en av högskolans projektledare med ansvar för inredning och färgsättning.

–  Syftet med det nya campuset är att möta framtida behov och skapa möjligheter för utvecklingen av högskolans verksamhet. Vi ska skapa en modern, flexibel och kreativ lärmiljö för studenter och medarbetare,, skapad för att man ska vilja vara på campus, förklarar Renée Winergo, högskolans huvudprojektledare för nya Campus Borlänge.

Inflytt på nya campus har redan påbörjats i och med att klimatkammaren flyttat in i husets källare. Men huvuddelen av flytten sker under tiden maj-juli 2024. Planering för invigning har också påbörjats – räkna med festligheter i september.

Vy över en trappa där flera personer sitter utspridda. En person står nedanför trappan och upplevs berätta något för dem som sitter i trappen.
Tongivande för nya campus är den stora trappa som binder samman huset och som har vissa likheter med den trappa som återfinns i biblioteket på Campus Falun. Kunskapstrappan som den kommit att kallas för ska vara en mötesplats och ge liv till entréplanet. Väggarna har en ribbpanel som är vitlaserad, till det mörkröda detaljer och svartmelerat terassogolv. Dessutom ett guldglänsande tak. Till höger i bild skymtar ingången till biblioteket och även den miljö som finns i stråket mellan de två huvudentréerna från Stationsgatan respektive Liljeqvistska parken. Denna del av huset är en allmän yta och en föreläsningssal finns också i anslutning till detta. Johan Roos, Archus
Vy över en studieyta med människor som står och sitter vid olika typer av bord- Golvet är svart och taket är i guld.
I anslutning till entrén från Liljeqvistska parken återfinns en öppen studieyta. Här är exempel på den flexibilitet som är genomgående för nya campus då ytan även kan användas för andra aktiviteter och har även en mindre scen. Känner du igen stolarna? Enligt den planering som finns kommer bland annat stolar att återbrukas från nuvarande campus men få en uppfräschning och ny användning. Guldtaket ger ett varmt sken och inbjudande känsla. Johan Roos, Archus
Vy över studieyta där man också ser in till en föreläsningssal där någon står och föreläser framför en grupp. Utanför föreläsningssalen sitter flera personer, väggarna är blå.
En glimt av nya Campus Borlänges största sal, etagesalen som rymmer 137 sittande. Utanför finns också en mingelyta. – Inne i etagesalen möter du en dov blå matta och ett blått tak och en vitlaserad ribbpanel på väggarna. Den blå färgen återfinns också på mingelytan utanför salen, säger Daniel Bergvin, projektledare. Johan Roos, Archus
Senast granskad:
Senast granskad: