Sökes: Mentorer till studenter med funktionsnedsättning

Vill du arbeta extra vid sidan av dina studier och samtidigt göra en viktig insats för andra studenter? Nu söker vi nya mentorer till studenter som behöver extra stöd.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Avdelningen för studentservice och samordnaren för studenter med funktionsnedsättning söker till höstterminen studenter som vill arbeta extra vid sidan av sina studier som mentor till studenter som behöver extra stöd.

– Jag tycker att arbetet som mentor är fantastiskt kul, socialt och utvecklande på både ett personligt och professionellt plan. Arbetet är dessutom flexibelt vilket gör att det lätt kan kombineras med studierna. Som student upplever jag även att mentorskapet skapar en win-win situation i och med att jag som mentor inte bara stöttar andra studenter, utan samtidigt får chans till att reflektera kring och fördjupa mina egna kunskaper om vad det innebär att ha en hållbar och framgångsrik studiesituation, säger student och mentor Ebba Lagerfelt.

Hur pluggar man inför en tentamen? Vad innebär akademiskt skrivande? Hur vet man vilka sidor man kan prioritera bland läsanvisningarna? Känner du igen frågorna och har hittat dina svar på dem, då kan du vara en av dem vi söker till uppdraget som mentor.

Som mentor stöttar du enskilda studenter genom att skapa struktur kring studier, få till en bra planering och andra tips och trix som underlättar livet som högskolestudent.

Vi söker dig som är organiserad och som har ett gott handlag med människor. Det är meriterande om du dessutom:

  • Har läst några terminer och har god erfarenhet av akademiska studier.
  • Har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar eller skaffat erfarenhet från familj eller umgängeskrets.

Du kommer att rapportera till samordnaren för studenter med funktionsnedsättning Simon Blomgren och viss handledning förekommer. Skicka ditt CV tillsammans med en presentation av dig själv till Simon sib@du.se. Har du frågor om tjänsten, hör gärna av dig till Simon.

Uppdraget är arvoderat med timersättning på 165kr/h. 

Senast granskad:
Senast granskad: