Så gör du för att få textade föreläsningar

Nu har du som student möjlighet att få undertext till studiematerial, så som högskolans inspelade föreläsningar och andra videos exempelvis inspelade seminarier eller möten.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

– Undertexter på videos är en viktig pusselbit för att skapa en mer tillgänglig och inkluderande lärmiljö. Vi är därför glada att för att vi nu kan erbjuda textning på alltfler föreläsningar, säger Joacim Svensson, projektledare vid NGL-Centrum, Högskolan Dalarna.

För en del föreläsningar finns redan textning. Men för de videos som inte redan är textade eller för de texter som inte blivit riktigt rätt så kan du som student nu hjälpa högskolan att berätta vilka videos vi behöver texta eller vilka texter vi behöver rätta till.

Så går det till

  • Du som student går till den aktuella videon, klickar på flagg-ikonen och väljer alternativet "Saknad/bristande undertext".
  • Finns ingen undertext kommer en undertext att beställas inom kort och finns det redan en undertext kommer högskolan att se över texten och korrigera eventuella brister i den.
Senast granskad:
Senast granskad: