Över 600 studenter firade sina avslutade studier

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Allt ifrån nyexaminerade lärare och sjuksköterskor till ekonomer och ingenjörer firade att de avslutat sina studier vid Högskolan Dalarna.
Bild på Loretta Qwarnström som står på en scen bredvid tre flaggor. En publik i förgrunden.
Isa Halvarsson

Under fredagen hölls den traditionsenliga avslutningsceremonin för att hylla alla nyexaminerade studenter. Totalt deltog omkring 600 studenter från hela 48 olika program på plats i Falun för att fira sin examen tillsammans med nära och kära. Under ceremonin hölls tal av bland annat rektor Martin Norsell, kårordförande Johanna Stickert och alumn Ida Törn. Musik framfördes av falubördiga Karolina Nordström under artistnamnet ”Henne”.

Bild på Carl Widing
Carl Widing tog examen idrottstränarprogamet. Kati Forsberg

En av studenterna som firade sina avslutade studier var Carl Widing från Sälen som tagit examen från idrottstränarprogamet.

– Utbildningen var mer teoretisk än jag trodde, men jag har lärt mig mycket som jag kommer ha användning av i yrkeslivet. Jag håller på med freeskiing och vill gärna jobba inom det. Att gå en utbildning med möjlighet till praktik har varit väldigt bra.

Bild på Akram Sabah
Akram Sabah tog examen från ämneslärarprogrammet. Emma Arnberg

Akram Sabah från Malmö har studerat till ämneslärare.

– Även om jag har studerat på distans kändes det självklart att komma hit till Falun och vara med på avslutningsceremonin. Bland det bästa med utbildningen har varit all motivation jag har fått från programansvariga och kursansvariga. Det känns viktigt att komma hit och träffa dem. 

Ett stort grattis till alla våra studenter!

Senast granskad:
Senast granskad: