Nu bygger vi ett nytt campus!

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Byggnationen av högskolans nya campus i Borlänge är igång. Här skapas en modern, flexibel och kreativ lärmiljö för studenter och medarbetare som är redo att ta öppna dörrarna till höstterminen 2024.
Gatuvy med en beige byggnad med träd utanför.
Vy över kommande nya Campus Borlänge sett från Stationsgatan, Borlänge. Illustration av Archus

För cirka fem år sedan identifierades ett behov att renovera och lyfta högskolans nuvarande lokaler i Borlänge till en bättre standard eller hitta en ny lokalisering . Nya Campus Borlänges centrala placering längs Stationsgatan i Borlänge skapar nya förutsättningar och öppnar upp för nya former av samverkan.    
– Att stå här idag, är en stor och viktig milstolpe för Högskolan Dalarna. Efter 31 år i våra nuvarande lokaler ser vi framemot en stor inflyttningsfest 2024. Det här är det roligaste man kan få göra som rektor, vara med vid byggstarten av ett helt nytt campus, säger Martin Norsell, högskolans rektor.  
 
Lärmiljöerna står för den största förändringen jämfört med nuvarande campus. Lärosalar och grupprum utformas och utrustas för nästa generationens lärande med fokus på förutsättningar för aktivt lärande och nya pedagogiska metoder. De första studenterna välkomnas till den nya högskolebyggnaden i samband med terminsstart 2024.  

3 svartklädda personer och en ljust klädd person står bredvid varandra och pratar.
Martin Norsell, rektor, var en av talarna vid byggstarten. Övriga talare var representanter från Diös Fastigheter, NCC och Borlänge kommun. Ulrika Lundholm Ericsson

 

Senast granskad:
Senast granskad: