Digital tillgänglighet och verktyget Ally

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Alla kan dra nytta av ett tillgänglighetsanpassat kursinnehåll, oavsett om man har en bestående funktionsnedsättning eller om situationen endast är tillfällig.

I Högskolan Dalarnas lärplattform Blackboard Learn finns tillgänglighetsverktyget Ally som låter dig som student använda kursrummens material på bästa sätt genom att konvertera materialet till alternativa format

Alternativa format 

Tack vare Ally kan du använda olika filformat som är mer tillgängliga för dig eller för att hjälpa dig att studera effektivt i olika situationer. Om du exempelvis är trött i ögonen eller vill gå ut på en promenad kan du konvertera en PDF till en ljudfil och lyssna på texten i stället. Använder du en surfplatta och vill till exempel lägga till anteckningar och markeringar kan du konvertera filen till en ePub. Ally erbjuder fler alternativa format. Här nedan kan du se ytterligare fyra:

Taggad PDF
Strukturerad PDF för förbättrad användning med hjälpmedel.

HTML
För visning i webbläsaren och på mobila enheter.

Elektronisk punktskrift
BRF-version för användning på elektroniska punktskriftsskärmar.

Beeline
Förbättrad version för enklare och snabbare läsning på skärmen.

Här kan du läsa mer om alla format.

För att ladda ner alternativa format 

Klicka på logotypen som ser ut som ett A med en nedåtpekande pil för att ladda ner filen i ett alternativt format. Logotypen hittar du till höger vid varje fil i kursrummen i Learn.

Vid frågor eller funderingar kan du kontakta support@du.se

Senast granskad:
Senast granskad: