Teknisk utrustning

När du ska delta i videomöten och nätbaserad undervisning bör du använda ett headset eller en bordsmikrofon samt en extern webbkamera för att säkerställa god ljud- och bildkvalitet.

Headset, bordsmikrofon och extern webbkamera

Headset

Svart headset med mikrofon och USB-kontakt.

Ett headset är ett par hörlurar med inbyggd mikrofon. Modellen som är standard på Högskolan Dalarna heter Jabra Evolve 20 och du ansluter den via USB.

Om Jabra Evolve 20 (jabra.se)

Bordsmikrofon

Svart bordsmikrofon med USB-kontakt.

En bordsmikrofon är en högtalare med inbyggd mikrofon.

Modellen som är standard på Högskolan Dalarna heter Jabra Speak 410 och du ansluter den via USB. Datorn känner igen det inom 30 sekunder.

Om Jabra Speak 410 (jabra.se)

Högtalaren och mikrofonen fungerar inom en radie på 1,5 meter. Om ni är flera personer i samma rum som använder samma bordsmikrofon så tänk på att den som talar är nära mikrofonen. Rekommendationen är att ha den på bordet framför skärmen när du är i samtal, ungefär 60-80 cm ifrån dig.

Webbkamera

Svart externwebbkamera med USB-kontakt.

En extern webbkamera ger möjlighet att rikta inspelningsvyn och du kan till exempel sätta din kameran på en större extraskärm.

Modellen som är standard på Högskolan Dalarna heter Logitech C270 HD Webcam och du ansluter den via USB.

Om Logitech C270 HD Webcam (logitech.com)

Hämta ut teknisk utrustning

När du behöver ett headset, en bordsmikrofon eller en extern webbkamera så kan du hämta ut det på Avdelningen för stöd i utbildning och forskning (S-UF) i Borlänge eller Falun. Om du vill komma i kontakt med oss så finns vi alltid på support@du.se och 023-77 88 88.

Du behöver bara lämna ditt namn, din e-post samt din avdelnings objektnummer då du hämtar utrustningen.

Senast granskad:
Kontakt

Få support i digitala undervisningsverktyg av våra IKT-pedagoger

Du som undervisar kan få hjälp med pedagogiska och tekniska frågor som rör undervisning

Stöd med digitala pedagogiska verktyg

Om du, eller ni i ert arbetslag, behöver stöd med att använda Högskolan Dalarnas digitala pedagogiska verktyg i er undervisning är du välkommen att boka en IKT-pedagog. Det kan gälla stöd i användandet av vår lärplattform, hybridsalar, samskapande verktyg, digitala möten, mediehantering och enkätverktyg.

Diskutera pedagogiska och didaktiska frågor

Om du, eller ni i ert arbetslag, vill diskutera pedagogiska och didaktiska frågor är du välkommen att kontakta en pedagogisk utvecklare för att boka en tid. Det kan till exempel gälla stöd kring kursupplägg, kursutveckling, undervisningsmetoder, studentaktivt lärande, tillgänglighet i undervisning, examination eller utveckling av program.

Skicka ett mejl till pedagogiskkonsultation@du.se där du beskriver det du vill diskutera. 

 

Senast granskad: