Viktiga datum för Learn och Canvas

Kursrumsbeställning för Learn stänger 30 april och hela Learn stänger 30 september. Innan dess behöver allt aktuellt kursmaterial sparas eller flyttas över till Canvas – högskolans nya lärplattform.
Person med ljust hår sitter framför sin laptop. Bredvid datorn ligger ett öppet pennfodral.
Den nya lärplattformen skapar nya möjligheter för både lärare och studenter, använder du inte redan Canvas är det hög tid att bekanta dig med systemet. Yasir Imam

Senast vid terminsstart hösten 2024 kommer alla kurser och program att använda Canvas som är högskolans nya lärplattform. 

Innan Learn stängs ner behöver allt aktuellt kursmaterial sparas eller flyttas över till Canvas. Tänk på att spara ner information från kursadministration och resultat i kurser där alla studenter inte är examinerade på alla moment. Innehållet från Learn kommer sedan, efter 30 september, att arkiveras och kan endast nås via begäran från arkivet.

Stödmaterial finns framtaget för att göra övergången till Canvas enkel, det finns bland annat en introduktionskurs som är framtagen utifrån vilken roll du har i en kurs. Introduktionskurserna hittar du bland dina kurser inne i Canvas. 

Information till studenter

På studentwebben finns information om bytet av lärplattform. Men det är viktigt att du informerar dina studenter om det också och publicerar information om det i ert kursrum om du fortfarande använder Learn. Nedanstående information kan med fördel publiceras i ditt kursrum:


Högskolan byter lärplattform

Nu släcker högskolan snart ner Learn och Canvas blir din nya lärplattform. För dig som student kan detta innebära att det tar lite mer tid att göra uppgifter innan du lärt dig verktyget. Du hittar stöd för hur du använder Canvas på du.se/studentwebben

Har du dokument och inlämningar i Learn som du vill ha tillgång till även framöver se till att ladda ner det.

Är du redan nu nyfiken på hur Canvas ser ut?  Alla studenter har tillgång till rummet ”Canvas för studenter” som innehåller information och guider, du hittar det direkt på studentwebben.

Kom ihåg att du alltid hittar dina kurs och programrum via du.se/studentwebb.


Senast granskad:
Senast granskad: