Planera för övergång till Canvas – nya lärplattformen

Har du inte redan gått över till nya lärplattformen med dina kurser är det hög tid att planera för det. Stödmaterial finns framtaget för att göra övergången till Canvas enkel.
Person med mörka kläder och mörkt hår sitter framför dator.
Stödmaterial finns framtaget för att göra övergången till Canvas enkel, det finns bland annat en introduktionskurs som är framtagen utifrån vilken roll du har i en kurs. Linnéa Engblom, Norkay

Senast vid terminsstart hösten 2024 kommer alla kurser och program att använda Canvas som är högskolans nya lärplattform. Från och med 30 april kommer det inte gå att göra kursrumsbeställningar i Learn, utan då är det helt Canvas som gäller.

Stödmaterial finns framtaget för att göra övergången till Canvas enkel, det finns bland annat en introduktionskurs som är framtagen utifrån vilken roll du har i en kurs. Introduktionskurserna hittar du bland dina kurser inne i Canvas. Verktyg för att beställa kurs-/programrum i Canvas hittar du på medarbetarwebbens startsida, du hittar det enkelt på startsidan under verktyg. 

– Ska du hålla i sommarkurser så är rekommendationen att du använder Canvas, säger Maria Boström en av projektledarna för införandet, avdelningen för stöd i utbildning och forskning.

Att exportera material från Learn är möjligt, men är inget som rekommenderas då du bland annat inte kan vara säker på att alla filer följer med och blir tillgängliga i Canvas. Därför är rekommendationen att istället spara ner det material i Learn du önskar tillgång till framöver, men att sedan bygga upp struktur och kursinnehåll från början i Canvas.

För de studenter som har kvarsläpande uppgifter i en kurs kommer en rekommendation att tas fram hur läraren ska agera.

Information till studenter

På studentwebben finns information om bytet av lärplattform. Men det är viktigt att du informerar dina studenter om det också och publicerar information om det i ert kursrum om du fortfarande använder Learn. Nedanstående information kan med fördel publiceras i ditt kursrum:


Högskolan byter lärplattform

Nu släcker högskolan snart ner Learn och Canvas blir din nya lärplattform. För dig som student kan detta innebära att det tar lite mer tid att göra uppgifter innan du lärt dig verktyget. Du hittar stöd för hur du använder Canvas på du.se/studentwebben

Har du dokument och inlämningar i Learn som du vill ha tillgång till även framöver se till att ladda ner det.

Är du redan nu nyfiken på hur Canvas ser ut?  Alla studenter har tillgång till rummet ”Canvas för studenter” som innehåller information och guider, du hittar det direkt på studentwebben.

Kom ihåg att du hittar alltid dina kurs och programrum via du.se/studentwebb.


Kontakt

Projektledning införandet av Canvas

Avdelningen för stöd till utbildning och forskning
Senast granskad:
Senast granskad: