Nyheter

Filtrera på
Publicerad
Kategorier
Visa som:
EU-kommissionen har tagit initiativ till utveckling av gemensamma riktlinjer och principer för bedömning av forskning. 350 organisationer från drygt 40 länder har deltagit i arbetet med att ta fram en inledande överenskommelse, inom ramen för koalitionen CoARA.
Nyhet
Kvinna med ljus tröja och ljust hår med svart rosett sittandes vid en datorskärm vid ett fönster
Innan sommaren fick alla medarbetare nya profilsidor. Många har uppdaterat sitt innehåll men ännu inte alla. Fram till årsskiftet kan du nå textinnehållet från din gamla profilsida.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhus kontor
Ett viktigt arbete med att uppdatera medarbetarwebben, och innehållet riktat till lärare, forskare, handledare och doktorander, har pågått under en längre tid och nu närmar det sig publicering. Som ett led i detta bjuder vi in till diskussionsmöte.
Nyhet
Vill du bidra till mer hållbar resursanvändning och en mer cirkulär ekonomi? Då finns det möjlighet att ansöka om stöd för forsknings- och innovationsprojekt från Energimyndigheten, inom det strategiska innovationsprogrammet RE:Source.
Nyhet
Hur kommer framtidens projekthantering av EU-finansierad forskning se ut? Ta del av de senaste trenderna, nuvarande initiativ och få en inblick i vad som kommer att krävas av framtidens projektledare .
Nyhet
Forskar Grand Prix arrangeras i anslutning till vetenskapsfestivalen ForskarFredag varje år. I år tävlar sex finalister i vem som är bäst på att presentera sin forskning på bara fyra minuter. Rriksfinalen går av stapeln i Stockholm den 1 december.
Nyhet
Ta del av en ny rapport om Högskolan Dalarnas forskning. Studien bygger på en bibliometrisk analys av ett urval av vetenskapliga publikationer i databasen Scopus. Analysen är gjord av Damvad Analytics och syftet är att identifiera styrkeområden utifrån denna.
Nyhet
Från och med nu gäller nya riktlinjer för publicering med öppen tillgång för dig som har bidrag från Vetenskapsrådet. Du måste nu bland annat publicera med omedelbar öppen tillgång (open access) och alla former av publiceringar omfattas av det kravet.
Nyhet
Ett par studenter som sitter vid en laptop och studerar.
Nu finns det möjlighet att vara med och utveckla en tvärvetenskaplig forskningsmiljö inom nätburen undervisning med målsättningen att utveckla innovativa undervisningsmetoder. Anmäl ditt intresse senast 4 november.
Nyhet
Närbild på doktorshattar och diplom.
I samband med akademisk högtid promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktorer. Nu är det dags att nominera 2023 års kandidat/kandidater. Sista dag för nominering är 28 oktober 2022.
Nyhet
Regeringen ger Etikprövningsmyndigheten i uppdrag att göra informationsinsatser för att stärka kunskapen hos forskare och forskningshuvudmän om regelverket för etikprövning.
Nyhet
Många svenska aktörer vill att det ska bli lättare att ta del av forskningsbaserad kunskap. Det visar en förstudie som Vetenskap & Allmänhet har gjort för Vetenskapsrådet. I en ny rapport ges förslag på hur en nationell plattform för nyheter och berättelser om forskning kan bli verklighet.
Nyhet
Vetenskapsrådet har tillsammans med en grupp forskare och kommunikationsexperter tagit fram ett ramverk för hur kommunikation om forskning kan bli en naturlig del i forskarutbildningen. Vid detta webbinarium presenteras gruppens rekommendationer och slutsatser.
Nyhet
Nu utlyser Vetenskapsrådet ett bidrag för att stödja uppbyggnad och utveckling av miljöer som främjar forskningssamarbeten kring ett gemensamt tema samt bidrar till högre utbildning. Utlysningen är öppen för ansökningar med nydanande och tvärvetenskapliga frågeställningar inom alla områden.
Nyhet
Lars står på knä vid fem kor i en ladugård.
”Vad får kon att må bra och trivas i ladugården?” Det och svar på flera andra frågor får gymnasieelever svar på under årets ForskarFredag när de lånar in våra forskare till ett besök i klassrummet.
Nyhet
Idag presenterade KK-stiftelsen sin höstlansering av utlysningar inom sex program, informerade om kommande nyheter och gav tips om hur du bäst lyfter fram styrkorna i en projektansökan. Flera företag delade också med sig av sina samverkanserfarenheter. Nu finns hela sändningen på webben!
Nyhet
Vetenskap & Allmänhet (VA) arbetar för att främja dialog och öppenhet mellan forskare och allmänhet. Den 12 oktober bjuder VA in till 20-årsjubiléum och VA-dagen 2022. Var med i samtal om hur en öppnare vetenskap kan bidra till en bättre värld och hur humaniora kan bli mer synlig i samhället.
Nyhet
Den 24 november är det dags för IFFIS 2022 – en konferens och mötesplats för inspiration, erfarenhetsutbyte och nytänkande inom frågor som rör ett öppet vetenskapssystem! Anmälan öppnar i början av oktober.
Nyhet
Länsförsäkringars Forskningsfond utlyser forskningsmedel för forskning inom temat trygghet, med fokus på dagens och morgondagens trygghetsutmaningar.
Nyhet
Vart fjärde år tar Vetenskapsrådets ämnesråd och kommittéer fram aktuella forskningsöversikter för sina respektive ansvarsområden. Nu får du som forskare möjlighet att påverka hur de färdiga översikterna utformas.
Nyhet