Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Ny kartläggning från Plint visar att det finns ett brett utbud av program för finansiering av internationell mobilitet för studenter och forskare
Nyhet
Dator webbsida inomhus personer
Nu finns ett verktyg för forskare att visa forskningsprojekt direkt på högskolewebben.
Nyhet
Du vet väl om att det finns information och direktlänkar till finansiärer och utlysningar på forskningsstödets webb.
Nyhet
Bärbar dator inomhus bord händer
Snart kommer ett nytt verktyg att bli tillgängligt för forskare. Verktyget ger dig möjlighet att visa forskningsprojekt direkt på webben, även efter stängningen av forskningsdatabasen.
Nyhet
Tre personer står inomhus
Ta del av förslagen på nya regler för inrättande av ämnen, examina och utbildningsprogram.
Nyhet
Ny version av God forskningssed på gång!
Nyhet
Nu publicerar Etikprövningsmyndigheten en vägledning om etikprövning av forskning på människor.
Nyhet
Diagram beslut
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) meddelade 13 december att de beslutat att inte återinrätta Högskolan Dalarnas examenstillstånd för förskollärare.
Nyhet
Formas publicerar våren 2024 Karriärstöd för forskare tidigt i karriären. Detta innebär förändringar i den årliga, öppna utlysningen.
Nyhet
Vetenskapsrådet och Forte har kartlagt forskningen inom kvinnors hälsa och sjukdomar. Resultatet presenteras i en ny rapport. Rapporten pekar på kunskapsbehov kopplade till kvinnors hälsa och sjukdomar, samt visar på vilka satsningar på forskning som behövs.
Nyhet
Varje år redovisas högskolans forskningspublikationer i årsredovisningen. Kom ihåg att registrera dina publikationer i DiVA senast 31 december!
Nyhet
What strategic aspects enable you to plan and frame a research project for a specific funder? Are there any effective writing techniques to create clear, coherent, complete, and compelling narratives within the tight confines of most grant application guidelines?
Nyhet
En kvinna sitter vid en bärbar dator.
För 1,5 år sedan lanserades högskolans medarbetarwebb och nu genomförs en webbplatsundersökning för att samla in åsikter om webbplatsen.
Nyhet
STINT - Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning - anordnar seminarium om förändrade mönster för internationella forskningssammarbeten
Nyhet
Energimyndigheten, Formas, Forte, Rymdstyrelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova presenterar sin gemensamma syn på  vilka förändringar som behövs för att främja excellent forskning, internationalisering och innovation i Sverige.
Nyhet
Två personer kvinnor inomhus
Första AIM-day är genomförd på Högskolan Dalarna. Under dagen genomfördes inte mindre än nio spännande workshops där frågor från företag, organisationer, offentlig verksamhet och civilsamhället stod i fokus.
Nyhet
Person tangentbord bärbar dator bors inomhus
Från och med den 10 oktober 2023 kommer det inte längre vara möjligt att lägga till eller ändra information i forskningsdatabasen. Den information som redan finns kommer dock vara synlig på webben ett tag framöver.
Nyhet
Högskolans granskning av institutionernas forskningsverksamhet genomförs med stöd av externa sakkunniga som nu har inkommit med sina respektive slutrapporter.
Nyhet
Logotyp för AIMday
Den 18 oktober är det dags för Högskolan Dalarnas första AIMday. Det är en dag där du som forskare/sakkunnig får chans att träffa externa aktörer för att dela kunskaper och erfarenheter kring en specifik fråga.
Nyhet
Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning, STINT, utlyser Postdoc-stipendium för utlandsvistelse i minst 1 år.
Nyhet