Biblioteksnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Biblioteket utvecklar sin webb och behöver din hjälp för att den ska bli så bra och ändamålsenlig som möjligt. Var med och påverka! Testet tar max 30 minuter och kan göras via zoom. Anmäl dig här.
Nyhet
Om ett par veckor byter tjänsten Svenska dagstidningar gränssnitt och ändrar dessutom namn till Svenska tidningar.
Nyhet
Är du nyanställd eller personal som har flyttat nyligen? Problemen med Primula gör att biblioteket inte får nya eller ändrade personuppgifter. Ta kontakt med oss om du har ny adress och vill få böcker hemskickade, eller om du är nyanställd och vill låna böcker.
Nyhet
Biblioteket utvecklar sin webb och behöver din hjälp för att den ska bli så bra och ändamålsenlig som möjligt. Var med och påverka! Testet tar max 30 minuter och kan göras via zoom. Anmäl dig här.
Nyhet
Du som är studerande på högskolan kan låna biljetter till Dalasinfoniettans konserter hos oss på biblioteket, gratis. Nu är biljetter till fler konserter släppta, välkommen att låna!
Nyhet
Varje år redovisas högskolans forskningspublikationer i årsredovisningen. Kom ihåg att registrera dina publikationer i DiVA senast 31 december.
Nyhet
Biblioteket har ändrade öppettider under perioden 22 december – 7 januari. Här kan du se när vi har öppet.
Nyhet
Nu fungerar det att reservera böcker och se "Mina lån" igen. På grund av bytet av bibliotekssystem har biblioteket ändrade öppettider den här veckan.
Nyhet
6-8 december stänger biblioteket kl. 18.00 och 9 december är biblioteket helt stängt. Under de dagarna har vi också begränsad service – du kan till exempel inte reservera böcker eller se "Mina lån".
Nyhet
Vi söker studenter som vill arbeta på biblioteket i Falun. Här kan du läsa mer om vad jobbet innebär. Välkommen med din ansökan!
Nyhet
I och med förändringar i omvärlden och ökade kostnader för biblioteket kommer förseningsavgift/bok och administrationsavgifter på faktura höjas från 6 december.
Nyhet
Denna vecka kan du som personal på Högskolan Dalarna låna biljetter till Dalasinfoniettans konsert Ligeti 100 år hos oss på biblioteket Falun – helt gratis!
Nyhet
Vi söker studenter som vill arbeta på biblioteket i Borlänge under vårterminen 2024. Här kan du läsa mer om vad jobbet innebär. Välkommen med din ansökan! 
Nyhet
Nu kan du som är studerande på Högskolan Dalarna låna biljetter till Dalasinfoniettans konserter hos oss på biblioteket – helt gratis! Biljetterna hämtas ut på biblioteket i Falun.
Nyhet
Om du upplever problem med att reservera böcker i Summon, testa att byta webbläsare. Det fungerar i Chrome, Firefox och Edge.
Nyhet
Från och med höstterminen har biblioteket “meröppet” under vissa tider. Det innebär att studenter och anställda kan komma in med passerkort under vissa tider då biblioteket är obemannat och stängt för allmänheten.
Nyhet
Sökrutan på bibliotekets webb har fått ett nytt utseende, men du når samma innehåll som tidigare när du söker. Under sökrutan finns knappar med ingång bland annat till våra ämnesguider.
Nyhet
Ny inloggningsruta
Biblioteket har bytt inloggningsruta för våra elektroniska tjänster.
Nyhet
Nu börjar sommaröppettiderna, håll koll på vad som gäller vecka för vecka i rutan för öppettider. Observera att vi har helt stängt på nationaldagen tisdag 6 juni!
Nyhet
Terminen närmar sig sitt slut – ett bra tillfälle att se till att du inte har försenade böcker liggande över sommaren.
Nyhet