Biblioteksnyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
På torsdag 23 mars hålls installationsföreläsningar på biblioteket i Falun under förmiddagen. Välkommen att lyssna! För dig som tänker plugga i biblioteket på torsdag är det bra att veta att föreläsningarna hörs i stora delar av byggnaden.
Nyhet
Måndag 20 mars bemannas biblioteket av studentvärdar och det kan ta längre tid än vanligt att få svar på mejl till oss, då hela personalen är på utbildning. Lokalerna är öppna som vanligt.
Nyhet
Fram till den 12 december har vi en testperiod på databasen Europresse. Där kan du läsa franska dagstidningar och tidskrifter m.m.
Nyhet
Vi söker studenter som vill arbeta på högskolebiblioteket i Borlänge under HT 2022. Det finns arbetspass på dagtid, kvällar och helger. Välkommen med din ansökan.
Nyhet
Mellan 4 juni och 28 augusti har vi reducerade öppettider på biblioteket
Nyhet
Vi söker studenter som vill arbeta på högskolebiblioteket i Borlänge under HT 2022. Arbetstiderna är fredagar 12-16, men även kvällar och helger förekommer. Välkommen med din ansökan.
Nyhet
1 februari övergår biblioteket från kortbetalning till Swishbetalning för låntagare på plats i biblioteket. Det finns även möjlighet att betala via bankgiro.
Nyhet
Nu går det att ladda ner artiklar från Taylor & Francis igen. När du har sökt upp artikeln och befinner dig på Taylor & Francis sida behöver du välja Log in (högst upp på sidan) . Då ser du Login via your institution. Välj eller skriv in Dalarna University.
Nyhet
Under julveckorna kommer biblioteket att ha begränsad service då många är lediga. Biblioteket i Borlänge kommer att vara stängt från 24 december till och med 2 januari. Om du vill hämta dina reserverade böcker i Borlänge så går det bra efter nyårshelgen.
Nyhet
Biblioteket söker studenter som kan jobba extra i Falun. Arbetstiderna är främst på kvällar och helger, men även andra tider kan förekomma. Välkommen med din ansökan!
Nyhet
NCBI byter till federerad inloggning.
Nyhet
Forskare och studenter på högre nivå kan även fortsättningsvis komma åt upphovsrättsligt skyddat KB-material på distans.
Nyhet
Arbetstiderna är huvudsakligen fredagar kl. 8-10 men även kvällar, helger och andra tider kan förekomma.
Nyhet
Från och med 1 februari finns det fler valmöjligheter när du som personal reserverar böcker från biblioteket.
Nyhet
Vi vill gärna ha dina synpunkter på hur en ny sökruta på bibliotekets webb skulle kunna se ut.
Nyhet
Vill du som student eller personal vara med och förbättra bibliotekets webb? Vi kommer att utföra tester av vår webbplats för att utveckla och uppdatera den efter våra användares behov.
Nyhet
Vi har bytt biblioteksdatasystem för hantering av lån och elektroniska resurser. Det nya systemet innebär flera förbättringar för dig som låntagare.
Nyhet
Har du kört fast med uppgiften? Eller vill du bara bolla ett problem? Biblioteket stöttar dig på vägen!
Nyhet
Som doktorand eller forskare vid Högskolan Dalarna har du möjlighet att kostnadsfritt publicera open access i tusentals tidskrifter. Biblioteket står för publiceringsavgiften.
Nyhet
På grund av den pågående pandemin ger många förlag och plattformar utökad tillgång till e-böcker och tidskrifter. Även Svensk mediedatabas har öppnats för fjärranvändning.
Nyhet