Legitimerad sjuksköterska sedan 2005. Bred erfarenhet av att förbättra tillgången till hälso- och sjukvård för utsatta målgrupper i olika länder och kontexter, inklusive i flyktingläger. Magisterexamen i folkhälsa från Institutet för Tropisk Medicin i Antwerpen, 2014. Nuvarande sjuksköterska vid Asyl- och migranthälsan Dalarna sedan 2021, och doktorand vid Högskolan Dalarna sedan 2024; med finansiering från Centrum för Klinisk Forskning i Region Dalarna.
Forskning tyder på att vissa migranter i Sverige upplever ojämlik tillgång till hälso- och sjukvården jämfört med icke-migranter. Allt fler studier beskriver tillgång till vården ur ett individuellt migrantperspektiv. Det saknas studier både internationellt och i Sverige som beskriver tillgängligheten i sjukvårdssystemet i sig: de egenskaper hos systemet som kan bidra till att göra systemet otillgängligt för migranter. Det övergripande syftet med forskningsprojektet är att bidra till att säkerställa en jämlik tillgång till hälso- och sjukvården genom att undersöka tillgängligheten till primärvården för migranter i Sverige.
I projektet kommer vi att undersöka primärvården från olika nivåer d.v.s. de som ger vården (vårdpersonalen), samt de som får vården (inklusive migranters röster som sällan hörs eller presenteras i forskning).
Den första delen av projektet kommer att bestå av 2 delstudier:
1. Individuella intervjuer med vårdpersonal för att få en inblick i deras erfarenheter och åsikter om tillgänglighet till primärvården för migranter
2. Observationer av interaktioner mellan vårdpersonal och patienter på olika vårdcentraler