Camilla Vallhagen

Personlig presentation av Camilla Vallhagen

Högskolepräst
Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration Verksamhetsstödet

I min roll på högskolan finns jag tillgänglig för samtal och stöd för både studenter och medarbetare. 

Bakgrund

Människolivet med allt vad det innebär har alltid väckt min förundran. Hur vi påverkas av vår historia och sammanhang vi varit del av. Vad som bär, vad som formar och vad som utmanar. Det är saker jag tycker är intressant att fundera på och öppet och förutsättningslöst utforska mer av.

Jag har verkat som präst i Svenska kyrkan sen sommaren 2000. Under åren har jag haft olika typer av tjänster, några år som församlingspräst men i huvudsak har jag arbetat som sjukhuspräst och också en tid varit häktespräst. Jag har alltid haft en stark tonvikt på det enskilda samtalet i mina uppdrag och en drivkraft att tillsammans med den jag möter hitta den väg och de möjligheter som just den människan bär på. 

Jag är grundutbildad psykoterapeut med psykodynamisk inriktning och certifierad mindfulnessinstruktör. Under flera år hade jag också som uppdrag att vara kontaktperson för de som utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier inom den kyrkliga sfären. De senaste åren har jag också arbetat med läkande skrivande som en del i trumabehandling med en metod som heter Write Your Self, där jag är utbildad vägledare.