Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
Två personer sitter inomhus laptop böcker
Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration har samlat viktig information för dig som är ämnes- och programansvarig och för dig som är prefekt och avdelningschef, inför sista anmälningsdag och bedömningar av anmälningar till hösten 2024.
Nyhet
Ny kartläggning från Plint visar att det finns ett brett utbud av program för finansiering av internationell mobilitet för studenter och forskare
Nyhet
Person med mörka kläder och mörkt hår sitter framför dator.
Har du inte redan gått över till nya lärplattformen med dina kurser är det hög tid att planera för det. Stödmaterial finns framtaget för att göra övergången till Canvas enkel.
Nyhet
En person om sitter vid en laptop och jobbar.
Från och med den 1 mars kommer kvällssupporten att stängas. Öppettider för IKT-supporten är vardagar klockan 08.00-16.00.
Nyhet
Hur AI kan användas som stöd i undervisning.
Nyhet
Tre personer står inomhus
Ta del av förslagen på nya regler för inrättande av ämnen, examina och utbildningsprogram.
Nyhet
Jordglob framför Högskolan Dalarna
Varje år delar Högskolan Dalarna ut en utmärkelse för det examensarbete som ger det starkaste bidraget till ett hållbart samhälle.
Nyhet
En grupp människor som står under två paraplyer.
Måndag 15 januari lanseras Sveriges studenthälsoportal, studenthälsa.se, där studenter på högskolor och universitet får tips och råd för att må bättre.
Nyhet
Person sitter vid skrivbord med flera datorskärmar.
Du når högskolans mallar direkt via Office-programmens mallbibliotek. För studenter finns också mallar framtagna.
Nyhet
Diagram beslut
Universitetskanslersämbetet (UKÄ) meddelade 13 december att de beslutat att inte återinrätta Högskolan Dalarnas examenstillstånd för förskollärare.
Nyhet
Högskolans årsredovisning närmar sig! 15 januari 2024 är sista dag att rapportera och attestera resultat i Ladok för att prestationen ska kunna inkluderas i Högskolan Dalarnas anslagsavräkning för kalenderåret 2023.
Nyhet
Flera personer sitter vid datorer i en datorsal. Personerna har ryggen mot kameran.
Nu har de första studenterna genomfört en tentamen i det digitala verktyget Inspera som är ett systemstöd för digital tentamen. Först ut blev studenterna som prövade sina kunskaper i kursen Politiska system i jämförande perspektiv.
Nyhet
Närbild på människohänder bläddrar i bok inomhus bord mugg bredvid.
Antagningen till vårterminens BHU I och BHU II har stoppats med anledning av att kurserna inte till fullo svarar upp mot de krav på åtgärder som utbildnings- och forskningsnämnden, UFN, har ställt.
Nyhet
Ungas psykiska hälsa
Man tittar ut över dalälven.
Nu pågår satsningen ”Din psykiska hälsa” där Studenthälsan vid Högskolan Dalarna och Folkhälsomyndigheten samarbetar för att öka unga vuxnas kunskap och förståelse för psykisk hälsa och ohälsa och vad man kan göra för att må bättre.
Nyhet
En kvinna sitter vid en bärbar dator.
För 1,5 år sedan lanserades högskolans medarbetarwebb och nu genomförs en webbplatsundersökning för att samla in åsikter om webbplatsen.
Nyhet
Person med brunt hår och glasögon sitter framför en dator och jobbar.
Nu är det snart dags att beställa kursrum inför våren 2024. Då har du chansen att kliva in i nya lärplattformen Canvas. Det finns också möjlighet att beställa programrum och förbereda dem.
Nyhet
Studenter i en undervisningssal.
Ta del av information inför sista anmälningsdag till vårens kurser och program och vad som gäller för bedömningar av anmälningar, eller om något ska vara öppet för sen anmälan.
Nyhet
En grupp speglas i ett fönster på Campus Falun.
Senast den 22 november 2023 behöver du ha beställt tillfällen för alla utbildningar du vill annonsera till hösten 2024.
Nyhet
Man med mörk hår sitter vid laptop.
Cirka 40 kurser använder nu Canvas som lärplattform och ingår i den pilot som genomförs under hösten för att pröva nya lärplattformen som kommer ersätta Learn fullt ut inför hösten 2024.
Nyhet
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig.
Den 7 oktober stängs verktyget ner och i nuläget finns inget som ersätter det. Verktyget har fungerat som ett stöd till lärare och studenter.
Nyhet