Nyheter

Publicerad
Kategorier
Visa som:
En kvinna sitter vid ett runt bord med en bärbar dator framför sig.
Den 7 oktober stängs verktyget ner och i nuläget finns inget som ersätter det. Verktyget har fungerat som ett stöd till lärare och studenter.
Nyhet
Gul golvskylt med texten: Tentamen pågår! "Tyst Zon".
Högskolan provar nu det digitala verktyget Inspera som är ett systemstöd för digital tentamen. Nu söker vi efter dig som har tentamen planerad på plats i Falun under perioden november 2023 till juni 2024.
Nyhet
Närbild på händer som använder tangentbord.
Anställda vid Högskolan Dalarna kan nu nå mallar direkt via Office-programmens mallbibliotek. Mallar finns för Word och Powerpoint. Mallarna ska underlätta för dig i ditt arbete. De har utvecklats utifrån krav på digital tillgänglighet och i förhållande till Högskolan Dalarnas grafiska profil.
Nyhet
Högskolelärare uppmuntras att förebygga AI-fusk genom att anpassa examinationer. Höstens 2023 workshops och introduktionskurser erbjuder inom akademisk undervisning praktiska verktyg och utrymme för reflektion, med syfte att förbättra undervisningsmetoder och förståelse för lärarrollen.
Nyhet
Ett kreativt spel för företag att komma på nya idéer för ett hållbart och miljövänligt arbetssätt.
Nu kan vi erbjuda dig som lärare nya verktyg och inspiration till att integrera hållbar utveckling i undervisningen; dels genom pedagogiska brädspel, dels genom möjlighet till kompetensutveckling inom lärande för hållbar utveckling.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhus personer i bakgrunden
Är du disputerad? Ansök om Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) Teaching Sabbatical 2024 senast 1 september 2023.
Nyhet
Kvinna och man sitter vid ett bord och tittar på varsin dator.
Cirka 75 pilotlärare förbereder nu sina kurser i den kommande nya lärplattformen. Totalt kommer ett 60-tal kurser använda Canvas som lärplattform från hösten 2023.
Nyhet
Futuristisk bild med 5G-illustration över storstad.
Nu startar en arbetsgrupp som ska undersöka användningen av artificiell intelligens (AI) i utbildning. Uppgiften är att utforska möjligheterna att använda AI som stöd i undervisning och bedömning inom högre utbildning, samt skapa bättre lärandemöjligheter.
Nyhet
Närbild på medarbetare som arbetar vid dator.
Nu är det dags för nästa steg i implementationen av lärplattformen och det är dags för lärare att få testa lärplattformen i befintliga kurser. Låter det intressant? Bli en del av pilotprojektet.
Nyhet
Delta på ett webbinarium om tillgänglighetsverktyget Anthology Ally – ett verktyg som gör att du kan förbättra tillgängligheten för studenter genom alternativa format och tillgänglighetsanalys. Anthology Ally fungerar sömlöst i lärplattformen.
Nyhet
Avdelningen för studentservice och utbildningsadministration har samlat viktig information för dig som är ämnes- och programansvarig och för dig som är prefekt och avdelningschef, inför sista anmälningsdag och bedömningar av anmälningar till hösten 2023.
Nyhet
tudera, Bok, Föreläsning, Närbild, Penna
Höstterminens kurser i behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning (BHU) 1 och 2 är nu öppna för ansökan. Sista ansökningsdag är den 17 april.
Nyhet
Avdelningen för stöd i utbildning och forskning har utvärderat ett nytt verktyg för kursvärderingar baserat på Sunet Survey i vår lärplattform. Verktyget gör det lättare för lärare att skapa och publicera anonyma kursvärderingar som följer GDPR.
Nyhet
Vinterbild på Högskolan Dalarna biblioteksbyggnad i eftermiddagsljus
Högskolan Dalarna erbjuder ett pedagogiskt stöd för studenter med olika funktionsnedsättningar. Med hjälp av mentorer i klassrummet ges möjligheten att bolla sina tankar, få instruktioner förytligade eller att sortera information.
Nyhet
Nu finns det möjlighet att se på inspelningen av det öppna seminariet om AI och ChatGPT som ägde rum den 2 februari. Videon är cirka 60 min och visar endast presentationsdelen, inte den efterföljande diskussionen.
Nyhet
Tre studenter som står mot en trävägg och ler.
Nu söker vi ambassadörer som vill ta chansen att skaffa värdefulla erfarenheter, stärka sitt CV och bygga nätverk för framtiden. Tipsa våra studenter om att söka detta arbete som är avlönat, flexibelt och går utmärkt att kombinera med studier.
Nyhet
En tjej som sitter vid en laptop och jobbar.
Som en del av vår nya lärmiljö kommer ett digitalt tentamensverktyg att införas under året. Det är verktyget Inspera som avropas.
Nyhet
En grupp studenter som sitter vid ett bord med sina laptops och studerar.
Välkommen att delta på ett högaktuellt seminarium om hur ny teknik kan användas av både studenter och undervisande personal. Det handlar om ChatGPT, den nya generationens textgenererande chattrobot med artificiell intelligens, som rönt stor internationell uppmärksamhet.
Nyhet
Önskemål om att kunna delta i eller anordna hybrida möten i gradängsalen Clas Ohlson vid Campus Borlänge har funnits ett tag. Likaså behovet av att kunna spela in undervisningsmaterial i en studio vid Campus Falun. Nu är det möjligt.
Nyhet
Mugg Högskolan Dalarna logotyp bord inomhushänder håller i penna över papper
Ingången ”Utbilda och forska” riktar sig till dig som är lärare, forskare, handledare och doktorand. Innehållet är omarbetat och i december publicerades den första versionen av den nya ingången.
Nyhet