RSS
Visa som:
Renée Flacking kan numera titulera sig professor. Efter flera års forskning, framförallt med fokus på amning och föräldrablivande när man föder barn för tidigt, har hon blivit professor i pediatrisk omvårdnad.
Nyhet
25 maj ersätts svenska personuppgiftslagen (PuL) med en gemensam lagstiftning om personuppgifter gällande hela EU. Dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation), har stora likheter med den tidigare svenska personuppgiftslagen (PuL).
Nyhet
Eximus
Nu har det andra skarpa testet av farkosten Eximus 3 genomförts, och den är redo att tävla i Delsbo Electric lördag 26 maj. - Vi hade lite strul med tekniken. Men det är ordnat nu och vi är redo, säger Susanna Ottosson, en av ingenjörsstudenterna.
Nyhet
Gruppbild delegationen från Nanchang University utanför Högskolan Dalarna i Falun
Nanchang University (NCU) och Högskolan Dalarna driver sommaren 2018 sommarskola i Kina för svenska och kinesiska studenter och med högskolans egna lärare på plats. I maj besökte representanter från NCU Dalarna för att byta erfarenheter och underteckna en avsiktsförklaring om samarbete.
Nyhet
Elin Hedman har i sitt KTP-projekt planerat för och infört digitala system för affärs- och logistikstyrning, inklusive nya processer för ecodriving. Till sin hjälp har hon haft handledare från högskolan, coach från logistikklustret i Gävleborg och medarbetare på företaget.
Nyhet
Bibliotelet Campus Borlänge.
De svenska forskningsbiblioteken säger upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen är att förlaget inte tillgodoser kraven som ställts på öppen vetenskap.
Nyhet
Nu är det slut på begränsningar för backhoppningsdamerna. – Det betyder jättemycket, säger Marit Stub Nybelius, doktorand i idrottsvetenskap till SVT Dalarna.
Nyhet
Kenneth Carling, professor i mikrodataanalys vid Högskolan Dalarna uttalar sig om de kommunala sommarjobben.
Nyhet
Edith Cowan University i Perth
David Gray, lektor i engelska, har tillbringat en månad i Perth, Australien som gästforskare på ett centrum som arbetar med miljöhumaniora. Där studeras frågor som handlar om hur vi definierar och reflekterar över vår omgivning inom humaniora.
Nyhet
Utbyte.
Högre kvalitet på utbildningen och lättare att hitta kurser som passar studenternas behov. Det är några av fördelarna med utbytet mellan förskollärarutbildningarna på Högskolan Dalarna och lärosäten i Norden och Europa.
Nyhet
Publicerad
Kategorier