Så kan du visa din forskning på högskolewebben

Snart kommer ett nytt verktyg att bli tillgängligt för forskare. Verktyget ger dig möjlighet att visa forskningsprojekt direkt på webben, även efter stängningen av forskningsdatabasen.
Bärbar dator inomhus bord händer
Anna Hermansson

Mer information om verktyget kommer att delas i mitten av mars. Det kommer att finnas anvisningar om hur du kan använda det nya verktyget för att presentera forskningsprojekt på ett effektivt sätt på högskolans webb.

Medarbetarwebben: Forskningsprojekt - Högskolan Dalarna (du.se)

Koppling till forskningsdatabasen försvinner

Sedan oktober 2023 är forskningsdatabasen stängd. Efter att databasen stängdes har det inte gått att lägga till eller ändra information i projekt. Projekten har varit synliga på webben (utan möjlighet att ändra), men inom kort kommer också kopplingen mellan forskningsdatabasen och webben att försvinna. Det innebär att sidorna för projekten försvinner, likaså kopplingen till DiVA, profilsidor, forskargrupper med mera.

Flytta över innehåll till nya verktyget

Möjligheten finns att flytta över projekt från databasen till det nya verktyget. Spara projektinnehållet som finns i forskningsdatabasen i ett word-dokument eller liknande, för att enkelt kunna kopiera in i det nya verktyget när det blir aktuellt.

Bakgrund

Den 10 oktober 2023 stängdes forskningsdatabasen, eftersom den utgjorde en säkerhetsrisk. Verksamhetsstödet har tagit fram en tillfällig lösning för att kunna visa upp forskning på högskolans webbplats. Verktyget har testas av forskare och planen är att det ska kunna användas i slutet av mars.

 

Senast granskad:
Senast granskad: