Sökes: Mentorer till studenter med funktionsvariation

Vill du arbeta extra vid sidan av dina studier och samtidigt göra en viktig insats för andra studenter? Nu kan du bli mentor till studenter som behöver extra stöd.
Två personer sitter mitt emot varandra och samtalar

Avdelningen för studentservice och samordnaren för studenter med funktionsnedsättning söker till höstterminen studenter som vill arbeta extra vid sidan av sina studier som mentor till studenter som behöver extra stöd.

Hur pluggar man inför en tenta? Vad innebär akademiskt skrivande? Hur vet man vilka sidor man ska prioritera bland läsanvisningarna? Känner du igen frågorna och har hittat dina svar på dem, då kan du vara en av dem vi söker till uppdraget som mentor.

Som mentor stöttar du enskilda studenter genom att skapa struktur kring studier, få till en bra planering och andra tips och trix som underlättar livet som högskolestudent.

Vi söker dig som är organiserad och som har ett gott handlag med människor. Det är meriterande om du dessutom:

  • har läst några terminer och har god erfarenhet av akademiska studier.
  • har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar eller skaffat erfarenhet från familj eller umgängeskrets.

Du kommer att rapportera till samordnaren för studenter med funktionsnedsättning Simon Blomgren och viss handledning förekommer. Skicka ditt CV tillsammans med en presentation av dig själv till Simon Blomgren sib@du.se. Har du frågor om tjänsten, hör gärna av dig.

Uppdraget är arvoderat med timersättning.