Megaspelet ”Att vända strömmen”

Den här dagen har utgångspunkt i den energiomställning som ligger framför oss i Dalarna. Med hjälp av ett megaspel ökar vi kunskapen om hur energisystemets nuvarande utformning och framtida omvandling påverkar omgivande samhälle, miljö och klimat.

Megaspel-Miljo-och-energi-IDA-2022-10-20-TB-_DSR7209-2.jpg

Foto: Linköpings universitet

Inbjudan till megaspelet ”Att vända strömmen”

Megaspelet ”Att vända strömmen” har utvecklats av Linköpings Universitet och övningen kommer att ledas av personer från projektet. Målet med spelet är att främja dialog och samspel mellan aktörer som ansvarar för energisystemet och andra parter som har beroenden till, eller intresse för, energisystemet. Det kommer att ske genom ett slags storskaligt brädspel med 30 till 50 års perspektiv, där 20 till 100 deltagare tillsammans hanterar utmaningar rörande energisystem, samhälle, miljö och klimat.

Så spelar du spelet

Själva spelet är utformat så att du tillsammans med andra deltagare måste få energisystemet att fungera på ett tillfredställande och långsiktigt hållbart sätt. Med andra ord, i spelet ska du hitta en balans mellan energibehov och möjligheten att framställa, lagra och distribuera energi, samt hitta affärsmodeller som är hållbara på sikt. Allt det här sker i en kombination av brädspel och simulering speciellt anpassad till Dalarna, som återger energisystem, samhälle, livskvalité, miljö och klimat på ett realistiskt sätt. Dina egna intressen och målsättningar speglas genom handlingar i spelet och testas mot simuleringen. Du deltar antingen genom att spela en roll som motsvarar den du har i vardagen eller som en helt annan aktörer – för att vidga dina perspektiv.

Varmt välkommen till en spännande dag där du och Dalarnas framtida energisystem står i centrum!

Datum: onsdag den 22 februari
Tid: klockan 09.00–16.00
Plats: Dalarna Science Park, Forskaregatan 3 i Borlänge
Kostnad: Ingen kostnad, lunch och fika ingår.
Sista anmälningsdag: 10 februari 2023.
Arrangör: Energikomptenscentrum vid Högskolan Dalarna tillsammans med Linköpings Universitet
Övrigt: tävlingen genomförs på svenska.

Läs mer om projektet ”Att vända strömmen”: Att vända strömmen - Linköpings universitet

Anmälan

Senast granskad:

EUlogo_c_RGB.jpg


rd_liggande_medfinans.png

Senast granskad: