Mentorskap för studenter

Mentorskapet ger dig ett personligt och anpassat stöd för vägledning och hur du kan gå vidare med idéer.
Grupp människor utför experiment i labbmiljö
Mentorskapet erbjuder kunskaper och stöd i produktutveckling och entreprenörskap inom flera områden. Ulrika Lundholm Ericsson

Dags att utveckla dina idéer?

Mentorskapet är ett stöd för nuvarande och tidigare studenter vid Högskolan Dalarna. Du får tillgång till:

  • en erfaren medarbetare vid högskolan, med expertis inom energiområdet, idégenerering, affärsplan, pitch, strategi, organisation, marknadsföring, ekonomi
  • kostnadsfritt stöd utifrån dina behov och ambitionsgrad
  • labresurser och material så att du kan testa din idé
  • vägledning hur du går till väga om du vill starta ett företag
  • vägledning i ekonomi, exempelvis etablering av en budget utifrån din situation. 
  • möjlighet till nätverk och branschkontakter.

Studenter om mentorskapet

Möt våra mentorer

Klaus Lorenz.png "Viktigt att få jobba med unga personer som har framtiden för sig"

"För mig som mentor handlar det om att ställa rätt frågor för att driva en process framåt. Det finns mycket att ta ställning till när en idé om en ny produkt ska bli verklighet, både tekniska utmaningar och företagsmässiga beslut. Jag har själv erfarenhet som småföretagare (jag har ägt och lett företag upp till 10 anställda) och 30 år som energiforskare och lärare vid Högskolan Dalarna. Jag vill dela med mig av min långa erfarenhet och få andra att växa. Därför är det viktigt att få jobba med unga personer som har framtiden för sig."

Klaus Lorenz undervisar i energiteknik och har flera års erfarenhet som lärare, forskare och företagare inom solenergiteknik.


Carin Nordström.png ”Jag brinner för att idéer ska växa”

"I mentorprogrammet kan personer växa, lära sig saker och utmana sig själv. Det bästa med att vara mentor är att se hur studenter utvecklas och följa deras resa, hur de knyter ihop teori från studietiden med praktiska kunskaper och idéer som håller för ett fungerande företag. Jag blir fantastiskt stolt när jag ser glädjen, lusten, kreativiteten hos studenter som jag vet har jobbat och slitit hårt för att komma närmare sina drömmar och mål. Att starta företag är enkelt, men att få det att växa och utvecklas det är oftast inte lika enkelt. Jag driver själv företag vid sidan av och vet hur tufft det kan vara, men samtidigt också hur givande och roligt det är."

Carin Nordström undervisar i entreprenörskap och innovation.


Mentorskap för studenter 

Mentorskap för studenter är en del av projektet Energiinnovation 2.0 och erbjuder studenter kunskaper och stöd i produktutveckling och entreprenörskap inom flera områden.

 

Senast granskad:
Kontakt
Hans Ersson
Verksamhetsutvecklare
Senast granskad: