Öppet seminarium 19 mars

Marie Nowak, doktorand turismvetenskap och Tobias Heldt, docent turismvetenskap presenterar sin forskning om om finansiering av rekreationsleder.
Datainsamling

Själva fritidsaktiviteten är ofta huvudanledningen för en resa till en särskild plats. Det är dock en utmaning att finansiera drift och underhåll av själva rekreationsleden (cykel, längdskidor eller skridsko m.m.).

Genom metoden fältexperiment har vi studerat besökares vilja att donera till en MTB-cykelleds drift och underhåll. Resultaten visar att det går att påverka människors beteenden att både vilja donera, samt storlek på donationen. Två drivande faktorer bakom resultaten är vetskapen om att andra besökare också är med och donerar samt vilket belopp som uppfattas som norm att donera. En slutsats från studien är att en strategi för finansiering av MTB-cykelled kan förbättras genom tydliga värdeord samt information om rådande norm för donation.

Studien är en del av det pågående projektet ”INNaturen - Innovativa affärsmodeller för hållbar naturturism på led via Gamification och Nudge” vilket drivs i samverkan med Visit Dalarna.
Tid  Fredagen den 19 mars kl. 13-14.
Plats Zoom: https://du-se.zoom.us/j/62656581664
Seminariet sker på engelska.
Ingen föranmälan behövs

Välkomna!

Senast granskad:
Senast granskad: