Mario López Cordero

Personlig presentation av Mario López Cordero

Forskarstuderande, Spanska
Univ adjunkt spanska, Spanska


Jag är utbildad gymnasielärare i spanska och engelska vid Universidad de Málaga och har en magisterexamen i undervisningen av spanska som främmande språk vid Universidad Complutense de Madrid, en masterexamen i språkvetenskap med inriktning mot spanska vid Universitat de València och forskarutbildning i spansk tillämpad lingvistik vid Universidad Nebrija. För närvarande är jag doktorand i spanska med språkvetenskap inriktning vid Universidad de Alcalá.

Jag bedriver sedan många år undervisning i kurser i spanska på universitet nivå i Spanien, USA och Sverige, där jag har arbetat vid Högskolan Dalarna sedan 2005.

Min forskningsintresse riktar sig mot studier av spansk sociolingvistik och min forskning handlar om den sociolingvistik integrationen av invandrare i staden Madrid.

For tillfället ansvarar jag för "Den spanskspråkiga världen - historia, kultur och samhälle" (Spanska I), "Språklig variation i den spansktalande världen" (Spanska II) och "Akademiskt skrivande" (Spanska II).

Jag har också undervisat vid University of Minnesota at Mankato, Universidad de Alcalá, Universitat Oberta de Catalunya, Universidad de Huelva, Universidad de Cádiz och Universidad de Jaén i lärarmobilitet inom Erasmusprogrammet.

Publikationer