Välbesökt och uppskattad teknikmässa

Årets Teknikmässa var lika välbesökt och uppskattad som vanligt. Och som sig bör på en mässa av teknisk karaktär – här fanns möjlighet att testa både simulatorer och VR-glasögon.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Porträttbild Björn Lindström
– Jag berättar om byggbranschen och vilket behov vi har av fler medarbetare. Jag berättar också om de utbildningar Högskolan har inom byggsektorn och jag tycker det är ett stor intresse hos ungdomarna, säger Björn Lindström från Byggdialog

Dagens besökare, andraårselever från gymnasieskolornas tekniska och naturvetenskapliga program, hade en heldag på Galaxen i Borlänge. Här fanns möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare och lyssna på intressanta föredrag. En och annan tävling, som testade både minnet och byggkunskaperna, var populära inslag bland de utställande företagens montrar.

Isak Kinell och Johan Södergård går på Lugnetgymnasiet i Falun. De har precis byggt dagens högsta torn av små träbitar.

Porträttbild Isak Kinell och Johan Södergård

– Det här har varit en kul dag, vi har lärt oss mycket, säger båda i munnen på varandra.

– Föreläsningarna har varit bra, de har gett enkla förklaringar på ganska svåra och djupa ämnen, säger Isak.

– Jag kommer troligen att läsa vidare på högskola senare och idag har vi fått bra inblick i vad man kan välja mellan, säger Johan.

Björn Lindström står i Byggdialog Dalarnas monter.

– Jag berättar om byggbranschen och vilket behov vi har av fler medarbetare. Jag berättar också om de utbildningar Högskolan har inom byggsektorn och jag tycker det är ett stor intresse hos ungdomarna. Högskolan Dalarna har ett bra renommé och ett nära samarbete med branschen vilket har lett till att de flesta får jobb efter examen.

– Föreläsningarna idag har varit riktigt bra, säger Tabarak Al-Tatooz som går naturvetenskapliga programmet på Soltorgskolan i Borlänge. Jag har lyssnat på Playground Squad, ABB och Trafikverket, det är mycket av det de säger som väcker intresse. Jag ska troligen läsa vidare efter gymnasiet, något program inom naturområdet. Vilket som är mitt drömjobb? Det ligger öppet, jag vill inte begränsa mig än.

Susanna Walter-Westberg framför en monter

Susanna Walter-Westberg är rektor på Lugnetgymnasiet i Falun och besökte Teknikmässan för första gången.
– Den här mässan är verkligen välorganiserad, det hör jag många lärare säga också. Och en stor grej för eleverna. De får namnbrickor, lunch, seminarier, skjuts och fika. Det är på riktigt, de blir tagna på allvar. De företag som finns här är också en sorts fortsättning på utbildningen de går. Den här dagen har varit riktigt bra.

Senast granskad:
Senast granskad: