Djuråsskolan – 2018 års vinnare i regiontävlingen i Teknikåttan

Under torsdagseftermiddag avgjordes regiontävlingen i Teknikåttan för Dalarna och Gävleborg och det blev Djuråsskolan från Gagnef som vann finalen. Stort grattis och väl kämpat alla lag!

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Elever på Djuråsskolan.
Klass 8D på Djuråsskolan.

Dagens frågor handlade om allt från sol- och månförmörkelse, till hur kroppens celler fungerar. Djuråsskolan går nu vidare till den stora rikstävlingen vid Linköpings Universitet i Norrköping den 23 maj. I det vinnande laget tävlade Oliver Trkulja, Liin Örjansdotter och Anton Trogen.

Inför regiontävlingen hade klasserna bland annat förberett klassuppgifter som de ska tävla med. Nämligen att konstruera en bollkastare. Rotskärsskolan från Älvkarleby vann designpriset för sin bollkastare.

Tävlande lag i regionfinalen

Klass 8CD, Rotskärsskolan, Älvkarleby
Klass 8E, Gylle skola, Borlänge
Klass 8BC, Åkerö skola, Leksand
Klass 8, Trädgårdsskolan GKS, Gävle
Klass 8A, Kilafors skola, Bollnäs
Klass 8D, Djuråsskolan, Gagnef

Teknikåttan arrangeras i Region Dalarna/Gävleborg och Älvkarleby kommun av Högskolan Dalarna med stöd från Ljungbergsfonden och i samarbete med 2047 Science Center i Borlänge.

Teknikåttan är en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta. Det huvudsakliga syftet med tävlingen är att väcka intresset för de ämnena bland både flickor och pojkar, stimulera deras fantasi, kreativitet och uppfinningsförmåga samt stärka deras självförtroende. Läs mer på www.teknikattan.se

Senast granskad:
Senast granskad: