16 000 kronor till människor med funktionsvariationer

Glädje, gemenskap och över 16 000 kronor. Så sammanfattar Högskolan Dalarnas studentradio sin insamling till Musikhjälpen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Dalarnas studentradio på plats i "buren"
Dalarnas studentradio på plats i "buren"

Det var i december som Sveriges Radios insamling Musikhjälpen drog igång och även 2018 år valde Högskolan Dalarnas studentradio att hänga på. Under knappt en vecka sändes radio från en lokal längs med gågatan i Falun under tiden man samlade in pengar på temat "Alla har rätt att funka olika". Och även om den ihopsamlade summan blev lägre än ifjol så är Amanda Wilhelmsson, ordförande för Dalarnas Studentradio och projektledare, mer än nöjd med insatsen.

– Veckan har varit helt underbar! Vi hade många engagerade studenter på plats som spred glädje och gemenskap. Det har varit både svårt och stressigt, eftersom att många av oss är helt oerfarna när det gäller projektplanering och att hålla i ett så stort projekt med många inblandade människor. Men det har gjort att vi lärt oss enormt mycket, säger Amanda Wilhelmsson. 

Studentradion engagerar sig i Musikhjälpen dels för att man tycker att det är ett viktigt ändamål men också för att få möjlighet att använda sina kunskaper, lära sig nya och få fina minnen. Av kostnadsskäl tvingades man byta lokal jämfört med ifjol något som också ledde till att de kunde spara in på vissa kostnader och samtidigt skänka mer till ändamålet. Det här året har också flera nya studenter varit engagerade vilket krävt mer från var och en för att få ihop projektet.   

Vad var målet och är ni nöjda?

– Målet var att vi skulle nå ungefär förra årets insamling som låg på 35.000kr. Vi nådde inte målet, men vi är otroligt nöjda över våra insatser ändå. För oss var det viktigare att vi faktiskt genomförde projektet och fick in pengar, men själva slutsumman var inte viktigast, säger Amanda Wilhelmsson.

 

 

 

 

 

 

Senast granskad:
Senast granskad: