Studenter vinner flera priser vid Sveriges kortfilmsfestival

Högskolan Dalarnas studenter vinner pris för Bästa klipp, Bästa huvudroll samt ett hederspris vid Sveriges Kortfilmfestival i Filmskoleklassen.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Mediehuset

Produktionerna är gjorda vid Högskolan Dalarna av studenter från Film- och TV-produktion. 

Bästa Klipp

Profundum

Klippare: Johan Öhrn
Av: Mikael Rosen
Skola: Högskolan Dalarna
Med sitt meditativa tempo förs vi med på en resa till en plats som inte alla har tillgång till. Vi vaggas igenom och känslan av trygghet omsluter även om faran närvarar i varje scen. En film klippt med vackert samspel mellan ljud och bild, med tydlig riktning framåt som inte tappar drivet trots sin lugna framtoning.

Bästa huvudroll

Hur länge till

Skådespelare: Anna Edström
Av: Karl Larsson
Skola: Högskolan Dalarna
Priset för bästa skådespelarinsats tilldelas en person som förflyttar oss till en mardröm. En mardröm som så många känner igen, den då en liten bit av vår själ dör varje dag. Den då enda chansen att överleva är att stänga av, att fly mentalt. Skådespelaren lyckas fånga upp det dubbla i att både vara vaken, redo för flykt, och samtidigt vara mentalt avstängd då förtrycket blir vardag.

Hederspris

Att våga säga våldtäkt

Dokumentärfilm av: Emelie Kastberg, Jonas Engberg, Cornelia Fahlvik, Johan Gustafsson
Skola: Högskolan Dalarna
Med ett hederspris vill vi uppmärksamma en dokumentärfilm som med ett stort mod berättar om en vidrig och kränkande upplevelse som så många av oss varit med om, men ingen vill tala om. Ingen kommer ändå att tro mig. Jag får skylla mig själv. Jag skulle gjort mer motstånd, är tankar som många tänkt. Vi vill att så många som möjligt skall se denna film, diskutera dess innehåll och vi vill uppmuntra andra ”Att våga säga våldtäkt”.

Sveriges Kortfilmfestival, SKFF är Sveriges äldsta filmfestival som varje år arrangeras i Stockholm av Sveriges Film- och Videoförbund.

Senast granskad:
Senast granskad: